Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2024
34.6 C
Thessaloniki
Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2024
spot_img

Δήμος Θεσσαλονίκης: Αλλάζει όψη η οδός Κρήτης – Αναβαθμίζεται το πράσινο με 250 νέες δενδροφυτεύσεις

Αλλάζει μορφή η οδός Κρήτης και τα δύο πάρκα της περιοχής μέσα από ένα εκτεταμένο πρόγραμμα δενδροφυτεύσεων, που υλοποιείται από τον Δήμο Θεσσαλονίκης.
Το τελευταίο διάστημα φυτεύτηκαν περίπου 250 νέα δέντρα σε αντικατατάσταση 175 δέντρων που είχαν κριθεί επικίνδυνα από τις αρμόδιες υπηρεσίες.
Πεδινά σφενδάμια με σφαιρική  κόμη και ωοειδή ανοιχτοπράσινα φύλλα, καλλωπιστικές δαμασκηνιές με καφεκόκκινα φύλλα και αρωματικά ροδαλά άνθη και ψευδοπλάτανοι αλλάζουν το αστικό τοπίο.

Δενδροδόχοι με ειδικά υλικά
Ταυτόχρονα, για πρώτη φορά  σε τόσο μεγάλη κλίμακα, σε όλες τις δενδροδόχους της οδού Κρήτης θα πραγματοποιηθεί πλήρωση με χυτό ρητινούχο υλικό, το οποίο είναι υδροπερατό και επιτρέπει τον αερισμό των ριζών.
Η μέθοδος αυτή συνεισφέρει στην αισθητική αναβάθμιση της οδού, αυξάνει το εύρος του πεζοδρομίου, λειτουργώντας ως προέκτασή του, εμποδίζει τη συγκέντρωση απορριμμάτων στη δενδροδόχο και αποτρέπει την ανάπτυξη ανεπιθύμητης βλάστησης.
Οι παρεμβάσεις για την αντικατάσταση των δένδρων διήρκησαν περίπου τρεις εβδομάδες. Οι εργασίες συνεχίζονται με τη διεύρυνση όσων δενδροδόχων δεν είχαν το κατάλληλο μέγεθος, καθώς επίσης και με τον εμπλουτισμό του εδαφικού υποστρώματος με οργανικά υλικά, που βελτιώνουν το πορώδες του εδάφους,  συμβάλλοντας ταυτόχρονα στον καλύτερο αερισμό των ριζών και στην ταχύτερη ανάπτυξη των δένδρων.
Η αναβάθμιση θα ολοκληρωθεί με την τοποθέτηση καθιστικών και καλαθιών απορριμμάτων κατά μήκος της οδού.
Οι κάτοικοι και οι επαγγελματίες της οδού Κρήτης από την πρώτη στιγμή αγκάλιασαν τη συγκεκριμένη παρέμβαση και βοήθησαν με κάθε τρόπο το έργο των συνεργείων.
Μέσα από μια συνολική παρέμβαση αποδίδεται στους κατοίκους της περιοχής μια οδός που θα λειτουργήσει ως πρότυπο για παρόμοιες αναπλάσεις.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ