Κυριακή, 14 Ιουλίου, 2024
31 C
Thessaloniki
Κυριακή, 14 Ιουλίου, 2024
spot_img

Δημοτική Κίνηση “ΠΟΛΗχρωμη Θεσσαλονίκη” με επικεφαλής τον Σπύρο Βούγια

Νέα Κίνηση Πολιτών με την ονομασία “ΠΟΛΗχρωμη Θεσσαλονίκη” συγκρότησε ο Σπύρος Βούγιας, εν όψει των δημοτικών εκλογών του 2019, η οποία, ουσιαστικά, αποτελεί συνέχεια της ομάδας Thessaloniki Project που είχε συστήσει ο ίδιος προ μηνών. Η Κίνηση θα επιδιώξει να συγκροτήσει ένα υπερκομματικό μέτωπο πόλης με ενεργές δυνάμεις από διάφορους πολιτικούς χώρους. Ο Σπύρος Βούγιας, δήλωσε ότι, το φθινόπωρο θα ανακοινώσει αν θα είναι υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης. Όπως εξήγησε, σήμερα δεν μπορεί να λάβει μια τέτοια απόφαση διότι υπάρχουν αρκετές αβεβαιότητες στην διαδικασία ανάδειξης των τοπικών αρχών, όπως είναι ο εκλογικός νόμος.

Ο κ. Βούγιας, σε σημερινή συνάντηση με δημοσιογράφους,  εκτίμησε ότι ο νυν δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης δεν θα είναι εκ νέου υποψήφιος και ότι θα επιδιώξει να τελειώσει με αξιοπρέπεια τη θητεία του. Υποστήριξε δε, ότι μπορεί να είναι ο ίδιος η συνέχεια και τομή της “Πρωτοβουλίας”, ξεκαθαρίζοντας πως δεν περιμένει χρίσμα ή υποστήριξη από κάποιο κόμμα για να συνεχίσει την προσπάθεια του. Είπε πως δεν γνωρίζει ακόμη αν η “ΠΟΛΗχρωμη Θεσσαλονίκη” κατέβει αυτόνομη στις εκλογές ή εάν συνεργαστεί με άλλη παράταξη, ότι μπορεί να μην είναι ο ίδιος επικεφαλής αλλά να τοποθετηθεί άλλο πρόσωπο.

Όσον αφορά την πολιτική στήριξη που παρείχε στο πρόσωπο του Γιάννη Μπουτάρη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, ο κ. Βούγιας έκανε λόγο για «πολιτικό κεφαλοκλείδωμα» και για έναν «ασφυκτικό εναγκαλισμό», που δεν βοηθά την πόλη και ούτε ταιριάζει στη φυσιογνωμία της «Πρωτοβουλίας».

Ο κ. Βούγιας χαρακτήρισε τραυματική και αποκρουστική την επίθεση που δέχθηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης στην διάρκεια των εκδηλώσεων για τη Γενοκτονία του Ποντιακού Ελληνισμού.

 

Η ΔΙΑΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ ΚΙΝΗΣΗΣ: 

Η δημοτική κίνηση ΠΟΛΗχρωμη Θεσσαλονίκη συγκροτείται από πολίτες που, εν όψει των δημοτικών εκλογών του 2019 επιθυμούν να καταθέσουν μια διακριτή πρόταση για το παρόν και το μέλλον της πόλης. Αποτελεί συνέχεια της ομάδας Thessaloniki Project, που προσπάθησε επίμονα, όλη την προηγούμενη χρονιά, με σειρά ανοιχτών εκδηλώσεων (20×5*), να κατανοήσει τη σύγχρονη ταυτότητα της πόλης και να σκιαγραφήσει τα κύρια χαρακτηριστικά της φυσιογνωμίας της.

Κύριος στόχος της δημοτικής αυτής κίνησης είναι να κρατήσει ζωντανή, πλούσια και ανοιχτή τη συζήτηση για τη Θεσσαλονίκη, επιμένοντας αυτή να διατηρηθεί σε μια «Ατζέντα Πόλης», που θα τη βοηθήσει να επινοήσει ξανά τον εαυτό της και να γίνει «τόπος», ένας χώρος δηλαδή, μεστός νοήματος, που να εμπεριέχει και την πράξη.

Παράλληλα, επιθυμεί να συγκροτήσει ένα υπερκομματικό «Μέτωπο Πόλης», επιδιώκοντας τη συνεργασία όλων των ενεργών δυνάμεων της Θεσσαλονίκης που μοιράζονται την ίδια οπτική, ανεξαρτήτως κομματικών προτιμήσεων. Από την προσπάθεια αυτή, θα προκύψει ενδεχομένως και η καταλληλότερη υποψηφιότητα, το πρόσωπο δηλαδή, του υποψηφίου που θα διεκδικήσει τη θέση του Δημάρχου στις επερχόμενες εκλογές.

Στη συνέχεια, θα αναζητηθούν οι πιο ικανοί και δημιουργικοί Θεσσαλονικείς, από όλες τις γειτονιές του Δήμου, τις κοινωνικές ομάδες και από ολόκληρο το φάσμα του δημοκρατικού πολιτικού τόξου, για να στελεχώσουν ένα ισχυρό υπερκομματικό ψηφοδέλτιο, τη «Μικτή Θεσσαλονίκης».

Τελικός στόχος της κίνησης ΠΟΛΗχρωμη Θεσσαλονίκη είναι να συμμετάσχει με αξιώσεις στη μάχη των δημοτικών εκλογών του Οκτωβρίου του 2019, φιλοδοξώντας να «επεκτείνει το πεδίο της πόλης» και να διευρύνει τους ορίζοντές της, να ενισχύσει την αυτοπεποίθηση και την αυτογνωσία της και να βελτιώσει την ποιότητα της καθημερινής ζωής των κατοίκων της Θεσσαλονίκης.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ