Πέμπτη, 18 Ιουλίου, 2024
31.7 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 18 Ιουλίου, 2024
spot_img

Έφθασε στη Θεσσαλονίκη το “Ασημένιο Βέλος”

Στο μηχανοστάσιο του ΟΣΕ στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται από τα ξημερώματα το «ασημένιο βέλος», Frecciargento ETR 485, το τρένο που θα αποτελέσει το σημείο εκκίνησης για τη νέα εποχή στον ελληνικό σιδηρόδρομο, αφού θα διανύει τη διαδρομή Θεσσαλονίκη – Αθήνα σε μόλις 3,5 ώρες.

Μέχρι τις 8 Σεπτεμβρίου, ημέρα εγκαινίων της 83ης ΔΕΘ, που θα κάνει το επίσημο ντεμπούτο του στο ελληνικό σιδηροδρομικό δίκτο, το ιταλικό «ασημένιο βέλος» θα πραγματοποιεί δοκιμαστικές διαδρομές προς Κατερίνη.

Σύμφωνα με το seleo.gr, το τρένο πέρασε στη χώρα μας από την Ειδομένη, όπου το υποδέχθηκαν ο τοπικός σταθμάρχης και οι υπάλληλοι κι αφού τακτοποιήθηκαν τα τυπικά, μιας και πρώτη φορά έμπαινε σε ελληνικό έδαφος, ξεκίνησε για τη Θεσσαλονίκη.

Το τρένο θα μείνει στην Ελλάδα και τη Θεσσαλονίκη για το διάστημα της 83ης Διεθνούς Έκθεσης και στη συνέχεια θα επιστρέψει προσωρινά στην Ιταλία, καθώς δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί η εγκατάσταση της ηλεκτροκίνησης στη γραμμή Αθήνα – Θεσσαλονίκη (σ.σ. μέχρι το Δομοκό).  Τα έργα αναβάθμισης της γραμμής  Τιθορέα – Λιανοκλάδι – Δομοκός αναμενόταν να παραδοθούν τον Ιούνιο του 2018, ημερομηνία που μετατέθηκε για το φθινόπωρο, χωρίς όμως να συμπεριλαμβάνονται ως τότε τα συστήματα ETCS και φωτοσήμανσης.

φωτό: seleo.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ