Κυριακή, 21 Ιουλίου, 2024
34.3 C
Thessaloniki
Κυριακή, 21 Ιουλίου, 2024
spot_img

Εγκαινιάστηκε η γέφυρα Στρυμονικού Σερρών

Τη γέφυρα του Στρυμονικού, που ενώνει πλέον τον οικισμό των Σερρών με σύγχρονη και ασφαλή σύνδεση, εγκαινίασε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, με το Δήμαρχο Ηράκλειας Κλεάνθη Κοτσακιαχίδη.

Η συγκεκριμένη γέφυρα αποκαθιστά επιτέλους την επικοινωνία στον οικισμό του Στρυμονικού, που επί χρόνια γίνεται αναγκαστικά μέσα από ένα χείμαρρο. Πλέον οι κάτοικοι και οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να διέλθουν από μια σύγχρονη γέφυρα με δυο λωρίδες κυκλοφορίας, δυο πεζοδρόμια και δίκτυο ηλεκτροφωτισμού.

Το έργο εκκρεμούσε εδώ και χρόνια λόγω γραφειοκρατικών ζητημάτων, τα οποία όμως ξεπέρασαν η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, σε συνεργασία με την Αντιπεριφέρεια Σερρών και το Δήμο Ηράκλειας. Μάλιστα, ενώ το έργο που απέμενε να ολοκληρωθεί (δεύτερη φάση), με προϋπολογισμό 450.000 ευρώ είχε ορίζοντα ολοκλήρωσης τον επόμενο Νοέμβριο, τελικά ολοκληρώθηκε μέσα σε τέσσερις μήνες και παραδόθηκε σε χρήση από τους πολίτες.

«Στην Κεντρική Μακεδονία έχουν γίνει, ολοκληρώνονται ή είναι σε εξέλιξη πολύ σημαντικά έργα υποδομής, που βελτιώνουν την αναπτυξιακή δυνατότητα της Περιφέρειας και την καθημερινότητα των πολιτών. Αυτό το έργο θα το συνεχίσουμε και τα επόμενα χρόνια με την εμπιστοσύνη των συμπολιτών μας και είμαστε βέβαιοι ότι όταν κλείσει ο κύκλος αυτής της διοίκησης θα έχουμε παραδώσει μια Περιφέρεια πιο σύγχρονη και πιο ανθρώπινη. Οι κάτοικοι του Στρυμονικού περίμεναν επί πολλά χρόνια για να πάψει ο οικισμός να είναι χωρισμένος στα δυο. Με επιμονή και υπομονή, οι τοπικοί φορείς, η Αντιπεριφέρεια Σερρών και ο Δήμος Ηράκλειας, κατορθώσαμε να ξεπεράσουμε τα γραφειοκρατικά εμπόδια της Πολιτείας και να ολοκληρώσουμε τη γέφυρα. Ελπίζω το έργο που παραδίδουμε να ικανοποιεί τις προσδοκίες και να ανταποκριθεί στις καθημερινές ανάγκες των κατοίκων του Στρυμονικού, καθώς αποκαθιστά την επικοινωνία στο Στρυμονικό και για τους οδηγούς και για τους πεζούς», επισήμανε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Έργο πνοής χαρακτήρισαν τη γέφυρα που ενώνει τον οικισμό ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Γιάννης Μωυσιάδης και ο Δήμαρχος Ηράκλειας Κλεάνθης Κοτσακιαχίδης, ενώ την τελετή των εγκαινίων πραγματοποίησε ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος, παρουσία και του Προέδρου του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας Παναγιώτη Σπυρόπουλου και πλήθους κόσμου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ