Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2024
34.6 C
Thessaloniki
Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2024
spot_img

Εγκαινιάστηκε το Κέντρο Κοινότητας δήμου Αμπελοκήπων Μενεμένης

Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης και του ειδικού παραρτήματος για Ρομά, που χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με 458.000 ευρώ, εγκαινίασαν σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και ο Πρόεδρος της ΠΕΔΚΜ και Δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης Λάζαρος Κυρίζογλου.

«Σε ένα περιβάλλον κρίσης και αστάθειας, με μεγάλες δυσκολίες και προκλήσεις μπροστά μας, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας κάνει την αλληλεγγύη πράξη. Αξιοποιούμε κάθε διαθέσιμο χρηματοδοτικό εργαλείο και κάθε δυνατότητα που έχουμε, για να στηρίξουμε τους πολίτες, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς. Δημιουργούμε ένα ισχυρό δίχτυ κοινωνικής προστασίας και ασφάλειας, πάντα σε συνεργασία και συνεννόηση με τους Δήμους και όλους τους φορείς του τόπου μας, πετυχαίνουμε πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά τους στόχους που θέτουμε», επισήμανε στο χαιρετισμό του ο κ. Τζιτζικώστας.

Το Κέντρο Κοινότητας του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης, είναι μια από τις σημαντικότερες κοινωνικές δομές, ενώ με τα κονδύλια του ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας έχει διασφαλιστεί η λειτουργία του για τα επόμενα τρία χρόνια.

«Μέσα από τη νέα αυτή δομή, οι πιο ευάλωτοι συνάνθρωποί μας, που ανήκουν στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, θα έχουν τη δυνατότητα εύκολης πρόσβασης σε όλες τις κοινωνικές υπηρεσίες που χρειάζονται. Θα έχουν πλέον τη δυνατότητα να βρουν την κατάλληλη βοήθεια, προκειμένου να καλύπτουν τις βασικές καθημερινές ατομικές και οικογενειακές τους ανάγκες, όπως είναι η πρόσβαση σε τρόφιμα και άλλα βασικά αγαθά διαβίωσης, όπως είναι επίσης, η υγειονομική περίθαλψη και η κοινωνική πρόνοια. Είναι μία κοινωνική δομή που θα βοηθήσει τους συνανθρώπους μας να βελτιώσουν το βιοτικό επίπεδο και την ποιότητα της ζωής τους αυτά τα δύσκολα χρόνια της κρίσης», τόνισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας.

Η νέα κοινωνική δομή περιλαμβάνει και ειδικό παράρτημα για παροχή υπηρεσιών σε Ρομά, κάτι που επισήμανε και ο κ. Τζιτζικώστας, σημειώνοντας ότι «στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με σκληρή, συντονισμένη δουλειά, με ουσιαστικές

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ