Κυριακή, 14 Ιουλίου, 2024
31 C
Thessaloniki
Κυριακή, 14 Ιουλίου, 2024
spot_img

Εγκαινιάζεται Αθλητικό Κέντρο Πάλης στο ΕΑΚ Βαρέων Αθλημάτων Σταυρούπολης

Ο Δήμος Παύλου Μελά και ο Παλαιστικός Σύλλογος Τραπεζούντα εγκαινιάζουν το Σάββατο 1 Απριλίου 2023, στις 17.30, το Αθλητικό Κέντρο Πάλης, του εγκαταλελειμμένου για σχεδόν 20 χρόνια, ΕΑΚ Βαρέων Αθλημάτων Σταυρούπολης!

Η αθλητική υποδομή που αναπτύσσεται εκεί που η οδός Καραολή και Δημητρίου συναντάει την Ιατρού Γωγούση, δίπλα στο Δημαρχείο Παύλου Μελά και τις υπόλοιπες εγκαταστάσεις του ΕΑΚ Σταυρούπολης (γήπεδο ποδοσφαίρου, κλειστό γυμναστήριο, ανοιχτά γήπεδα μπάσκετ και βόλεϊ), είχε  παραδοθεί προς χρήση το 2004, σαν ολυμπιακό ακίνητο, πλην όμως δεν χρησιμοποιήθηκε στους Ολυμπιακούς και από τότε βαλτώνει.

Ο Δήμος Παύλου Μελά υπερέβη για ακόμη μια φορά το τέρας της δαιδαλώδους γραφειοκρατίας, της πολυνομίας, της παράνοιας του ελληνικού δημοσίου και είναι μια από τις ελάχιστες εξαιρέσεις στην ελληνική επικράτεια που αξιοποιεί ένα σφραγισμένο για σχεδόν δύο δεκαετίες ολυμπιακό ακίνητο και το ενσωματώνει στην αθλητική ζωή της πόλης.

Ο Δημήτρης Δεμουρτζίδης, Δήμαρχος Παύλου Μελά, ο Λευτέρης Αυγενάκης, Υφυπουργός Αθλητισμού και ο  Τριαντάφυλλος Πέτρογλου, Πρόεδρος των Εθνικών Αθλητικών Κέντρων Θεσσαλονίκης συνεργάστηκαν και δημιούργησαν τις προϋποθέσεις  για να ζωντανέψει ένα κτήριο φάντασμα, με τις γενναίες παρεμβάσεις των διοικούντων του Παλαιστικού Συλλόγου Τραπεζούντα και προβλέποντας στην περαιτέρω αξιοποίηση του ΕΑΚ Βαρέων Αθλημάτων, για να γεμίσει με αθλητές, θεατές και να φιλοξενήσει ελληνικές και διεθνείς διοργανώσεις.

Πως φτάσαμε όμως στη λύση ενός γόρδιου δεσμού, σε μια χώρα – κακό παράδειγμα μεταολυμπιακής διαχείρισης έργων, όπου πανάκριβες ολυμπιακές εγκαταστάσεις έχουν μετατραπεί  σε απέραντους σκουπιδότοπους και αφέθηκαν από την Πολιτεία  στην τύχη τους να ρημάζουν;

Η Δημοτική Αρχή συνεργάστηκε στενά με τον Πρόεδρο των ΕΑΚΘ και τον αρμόδιο Υφυπουργό που επισκέφθηκε 2 φορές τις εγκαταστάσεις της Σταυρούπολης, όπου πραγματοποιήθηκε αυτοψία παρουσία ειδικών τεχνικών συμβούλων του Δήμου Παύλου Μελά, της Περιφέρειας και των ΕΑΚΘ.

Τον Ιούνιο του 2022, ο Δημήτρης Δεμουρτζίδης και ο Τριαντάφυλλος Πέτρογλου υπέγραψαν Συμφωνητικό με το οποίο τα ΕΑΚΘ παραχωρούσαν στο Τμήμα Αθλητισμού του Δήμου Παύλου Μελά, χρήση αθλητικών χώρων 400 τ.μ. του ΕΑΚ Βαρέων Αθλημάτων, με Γυμναστήριο – Αίθουσα αγώνων, Αποδυτήρια και Γραφεία και τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους, δόθηκε η χρήση στον παλαιστικό σύλλογο που έχει στο δυναμικό της τον «Χρυσό» Πρωταθλητή Ευρώπης, Γιώργο Κουγιουμτσίδη.

Να σημειωθεί ότι ο νεαρός αθλητής που συγκλόνισε με τις συνεχείς επιτυχίες του, μυήθηκε στα μυστικά της πάλης από τον προπονητή του Θέμη Ιακωβίδη και έφτασε στο πρώτο σκαλί ευρωπαϊκών πρωταθλημάτων, κάνοντας προπόνηση με τους συναθλητές του, στο… υπόγειο του 2ου Γυμνασίου – Λυκείου στην περιοχή Ομόνοια της Σταυρούπολης και αναδεικνύοντας τον Σύλλογό τους Πρωταθλητή Ελλάδος σε όλες τις κατηγορίες στο άθλημα της Ελευθέρας Πάλης.

Στα εγκαίνια του Σαββάτου θα τιμηθεί ο σπουδαίος της πάλης και του ελληνικού αθλητισμού, Γιώργος Κουγιουμτσίδης, από τον Δήμαρχο Παύλου Μελά, Δημήτρη Δεμουρτζίδη.

Την εκδήλωση διοργανώνει ο Δήμος Παύλου Μελά δια της Αντιδημαρχίας Αθλητισμού και της Διεύθυνσης Παιδείας – Αθλητισμού – Πολιτισμού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ