Κυριακή, 21 Ιουλίου, 2024
34.3 C
Thessaloniki
Κυριακή, 21 Ιουλίου, 2024
spot_img

Εκδήλωση – Αφιέρωμα στο Μέγα Αλέξανδρο στην Πέλλα

Με μια εκδήλωση – αφιέρωμα στο Μέγα Αλέξανδρο ξεκινά από την Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας η σειρά των επτά εκδηλώσεων που προγραμματίζει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας μέσα στο επόμενο δίμηνο σε όλες τις Περιφερειακές της Ενότητες, στο πλαίσιο της δράσης «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ – ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, από το χθες στο σήμερα».
Η εναρκτήρια εκδήλωση με τίτλο «Πέλλα: η γενέτειρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου» θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 5 Οκτωβρίου 2017 στις 18.30′ στο Αρχαιολογικό Μουσείο της Πέλλας σε συνδιοργάνωση με την Εφορεία Αρχαιοτήτων Πέλλας και είναι αφιερωμένη στην ηγετική μορφή και την εξέχουσα προσωπικότητα του Μεγάλου Αλεξάνδρου.

 
«Στόχος της δράσης «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ – ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, από το Χθες στο Σήμερα» είναι η ανάδειξη του πλούσιου αποθέματος της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς του τόπου μας. Ο πολιτιστικός τουρισμός μπορεί να αποτελέσει τον κινητήριο μοχλό ανάπτυξης του τουρισμού τα επόμενα έτη για την Κεντρική Μακεδονία σε συνδυασμό με τις υπόλοιπες θεματικές μορφές τουρισμού που αποτελούν μοναδικά συγκριτικά πλεονεκτήματα της Περιφέρειας και που την καθιστούν ιδιαίτερα ανταγωνιστική τουριστικά. Η ανάδειξη, προβολή και διασύνδεση των δύο αυτών μεγάλων προσωπικοτήτων, του Μεγάλου Αλεξάνδρου και του Αριστοτέλη, με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι το πρώτο βήμα για να επιτευχθεί ο στόχος αυτός. Γι’ αυτό και η δράση αυτή, αφού παρουσιαστεί σε όλες τις Περιφερειακές Ενότητες, προγραμματίζεται να προβληθεί μέσα στο επόμενο έτος και στο εξωτερικό, σε συγκεκριμένες αγορές – στόχους» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού και Πολιτισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας Αλέξανδρος Θάνος.

 
Από την πλευρά της η Αν. Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Αθηνά Αθανασιάδου – Αηδονά τόνισε ότι «Πραγματικά ο απαράμιλλος πολιτισμός που έχει να επιδείξει η Πέλλα, ως ο τόπος που γεννήθηκε ο Μέγας Αλέξανδρος αλλά και ο Φίλιππος ο Β’, ούσα η πρωτεύουσα του Μακεδονικού Βασιλείου και η αφετηρία των αγώνων του Έλληνα στρατηλάτη είναι μοναδικός. Αποτελεί πόλο έλξης για επισκέπτες απ’ όλο τον κόσμο εδραιώνοντας έτσι ένα ισχυρό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα στην παγκόσμια, άκρως ανταγωνιστική τουριστική αγορά. Ο τουρισμός ως βιομηχανία έχει μεγάλες προοπτικές ανάπτυξης στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας και προσπαθούμε να διατηρήσουμε ακέραια και να αναδείξουμε με όλες μας τις δυνάμεις τα σημαντικά αξιοθέατα της περιοχής, σε κάθε ευκαιρία που μας δίνεται. Αξίζουν συγχαρητήρια στα στελέχη της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας που προετοίμασαν την εκδήλωση. Προσκαλώ όλους τους ανθρώπους του τουρισμού και όλους τους πολίτες να «αγκαλιάσουν» την προσπάθειά μας».

Η στοχευμένη δράση προβολής της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας «ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ – ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, από το χθες στο σήμερα». περιλαμβάνει, εκτός από τις επτά εκδηλώσεις, τη δημιουργία θεματικών video, την παρουσίαση εκθεσιακών φωτογραφιών και την παραγωγή ειδικών δώρων (προτομές και foglio φωτογραφιών) που αφορούν στις δύο σπουδαίες προσωπικότητες του ελληνικού πολιτισμού και της ιστορίας, τον Μέγα Αλέξανδρο και τον δάσκαλό του, τον φιλόσοφο Αριστοτέλη.

 

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ