Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2024
31.6 C
Thessaloniki
Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2024
spot_img

Εκδήλωση για την γεωργική καλλιέργεια και την παγκόσμια υγεία

Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Ζαγοράς Πηλίου, ως η μακροβιότερη αγροτική συνεταιριστική οργάνωση της χώρας, βαδίζοντας πλέον στον εκατοστό δεύτερο χρόνο διαρκούς λειτουργίας, διοργανώνει εκδήλωση – ανοιχτή συζήτηση σχετικά με την παραγωγή προϊόντων διατροφής που θα συμβάλλουν στη διατήρηση και αύξηση της παγκόσμιας σωματικής και ψυχικής ευεξίας του πληθυσμού.

Η εκδήλωση με κεντρικό θέμα «Γεωργικές Καλλιέργειες και Παγκόσμια Υγεία» έχει τίτλο «Από την Παραγωγή Προϊόντων Διατροφής στη Παραγωγή Προϊόντων Υγείας» και θα διεξαχθεί στις 19 Ιανουαρίου , στις 18:00 στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του Δημοτικού Σχολείου Ζαγοράς «Ρήγας Φεραίος». Κεντρικοί Ομιλητές είναι οι καθηγητές Ανδρέας Γιαννουλόπουλος, καρδιολόγος – πνευμονολόγος και Νίκος Κατσαρός χημικός – πρώην Πρόεδρος του ΕΦΕΤ.

Η επιλογή της διοργάνωσης, όπως αναφέρουν οι διοργανωτές, σχετίζεται με το σύνολο των καλλιεργητικών επιλογών του Συνεταιρισμού.Όλα τα φρούτα και οι καρποί που διακινεί, είναι αποκλειστικά Ολοκληρωμένης ή και Βιολογικής καλλιέργειας. Η Οργάνωση έχει αναπτύξει συστήματα με σύγχρονες μεθόδους, ώστε να εφαρμόζονται μόνο οι απολύτως απαραίτητες παρεμβάσεις φυτοπροστασίας. Οι καλλιεργητικές μέθοδοι που αναπτύσσονται κινούνται επίσης στον άξονα της στόχευσης για επίτευξη παραγωγής με ελάχιστα έως μηδενικά υπολείμματα και διατίθενται όλες οι σύγχρονες πιστοποιήσεις που αποδεικνύουν ότι τα μήλα, και τα υπόλοιπα προϊόντα με το εμπορικό σήμα ZAGORIN, είναι ποιοτικά και ασφαλή για τους καταναλωτές. Η ελληνική λαϊκή παράδοση άλλωστε, έχει κατατάξει τα μήλα ως σύμμαχο της ανθρώπινης υγείας, με την γνωστή παροιμία «ένα μήλο την ημέρα, τον γιατρό τον κάνει πέρα».

Ο κ. Γιαννουλόπουλος και ο κ.  Κατσαρός, είναι μέλη του Πανεπιστημονικού Μετώπου της Ελλάδας και του Απόδημου Ελληνισμού. Ανήκουν σε ένα ευρύτερο παγκόσμιο επιστημονικό κίνημα που πιστεύει ότι φροντίδα των επιστημόνων πρέπει να είναι η πρόληψη διατήρησης της καλής υγείας του παγκόσμιου πληθυσμού και όχι η ανάπτυξη μεθόδων θεραπείας μετά την ανάπτυξη της νοσηρότητας. Κύριος παράγοντας στην επιστημονική τους θεώρηση, είναι η δημιουργία συνθηκών για διακίνηση προϊόντων διατροφής που θα συμβάλλουν στην ανθρώπινη υγεία και όχι απλά στη θρέψη. Σημαντικό σημείο θεωρούν τον ειδικό ρόλο των γεωργών για υγιεινή παραγωγή.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ