Δευτέρα, 22 Ιουλίου, 2024
37.3 C
Thessaloniki
Δευτέρα, 22 Ιουλίου, 2024
spot_img

Έκθεση “Colours” με έργα ζωγραφικής του Χρήστου Λαχανά

Η έκθεση “Colours” με έργα ζωγραφικής του Χρήστου Λαχανά εγκαινιάζεται τη Δευτέρα 19 Μαρτίου και ώρα 19.00΄ στην ARTFORUM GALLERY (Τσιμισκή 113, Θεσσαλονίκη, τηλ. 2310 257552) .

Γεννημένος το 1984 στη Θεσσαλονίκη, ο Χρήστος Λαχανάς σπούδασε στη Σχολή Καλών Τεχνών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Το 2015 έκανε ατομική έκθεση στο χώρο “Αγγέλων Βήμα” στην Αθήνα. Έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις και στην 1η Μπιενάλε σχεδίου φοιτητών στη Βουλγαρία όπου βραβεύτηκε.

“Λένε οτι για να σχεδιάσεις πρέπει να βλέπεις. Τι γίνεται όμως όταν σχεδιάζουμε κάτι απο ένα κόσμο που δέν βλέπουμε; Είναι το όριο μεταξύ παράστασης και αφαίρεσης ή το όριο ανάμεσα σε μας και το σύμπαν; Ποιος είναι τελικά ο τρόπος που καθορίζουμε τη μορφή; Πώς την οριοθετούμε; Πώς την επηρεάζουν οι εμπειρίες και το περιβάλλον μας; Τι ρόλο παίζουμε εμείς σε αυτή την κατάσταση; Και οι φιγούρες αρχίζουν να ξεπηδάν, οι ιδέες και οι σκέψεις αναζητούν σώματα και ταυτότητα μέσα στο άμορφο.
Διακατεχόμενος απο ένα εμμονικό πάθος για γραφή, με μια διάθεση συνάμα αυτογραφική και κοσμογραφική, βουτάω στον μικρόκοσμο, το μακρόκοσμο, τον κόσμο των τρελών, των καπιταλιστών, των ερωτομανών, των βιοπαλαιστών, των παιδιών, των παιχνιδιών. Η παράσταση και η αφήγηση είναι αφηρημένες. Οι μορφές συντίθενται έτσι ώστε να προκύπτουν πολλές αναγνώσεις με διαφορετικές αφηγήσεις, που ποτέ όμως δεν έχουν νόημα ή καλύτερα έχουν ένα Καφκικό νόημα, ενα μη νόημα. […]”

Χρήστος Λαχανάς

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ