Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024
33.7 C
Thessaloniki
Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024
spot_img

Έκθεση «Η Αρχαιολογία & Εγώ» στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

To Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης συνδιοργανώνουν την περιοδική έκθεση «Η Αρχαιολογία & Εγώ», τα εγκαίνια της οποίας θα πραγματοποιηθούν την Τρίτη 29 Μαΐου 2018 και ώρα 20:30, στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης.

 Η έκθεση αποτελεί συνέχεια του πανευρωπαϊκού διαγωνισμού «Η δική (σ)μου Αρχαιολογία -Απεικονίζοντας το παρελθόν», τον συντονισμό του οποίου είχε αναλάβει το IBC (Instituto per I Beni Culturali) της Ιταλίας, στο πλαίσιο του προγράμματος NEARCH (New scenarios for a community involved archaeology), την άνοιξη και το καλοκαίρι του 2015. Ο διαγωνισμός είχε θέσει σε όλους τους Ευρωπαίους πολίτες τα ακόλουθα ερωτήματα, για τα οποία οι πολίτες κλήθηκαν να απαντήσουν με μια ζωγραφιά, μια φωτογραφία, ένα σχέδιο ή ένα βίντεο: «Τι είναι η αρχαιολογία; Μια περιπέτεια; Ένας βραχνάς; Η γοητεία που ασκεί το παρελθόν, η ομορφιά των αρχαιολογικών χώρων, η πλήξη που αποπνέουν τα μουσεία; Ίσως όλα αυτά μαζί και ακόμη περισσότερα».

Ογδόντα οκτώ επιλεγμένα έργα από όσα συμμετείχαν στον διαγωνισμό αποτελούν τη συλλογή αυτής της έκθεσης, που το κοινό αντίκρυσε πρώτη φορά στο Museo Nazionale Romano in Palazzo Massimo στη Ρώμη, τον Δεκέμβριο του 2016 και φέτος θα φιλοξενηθεί στο Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης.

Η έκθεση αποτελεί μία από τις πολλές δράσεις του πανευρωπαϊκού προγράμματος NEARCH, που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και υλοποιείται από 14 εταίρους σε 10 Ευρωπαϊκές χώρες. Η Ελλάδα συμμετέχει με το Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας του ΑΠΘ και επιστημονικά υπεύθυνο τον Ομότιμο Καθηγητή Προϊστορικής Αρχαιολογίας κ. Κώστα Κωτσάκη. Στόχος του προγράμματος είναι να απεικονίσει πώς οι κάτοικοι της Ευρωπαϊκής Ένωσης προσλαμβάνουν την αρχαιολογία και την αρχαιολογική τους κληρονομιά, καθώς και τον ρόλο της αρχαιολογίας στη σύγχρονη κοινωνία.

Διάρκεια έκθεσης: 29 Μαΐου 2018 – 31 Αυγούστου 2018

Χώρος: Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης

Μ. Ανδρόνικου 6

Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά 08:00 – 20:00

 Πληροφορίες στα τηλέφωνα 2313310201 και 2310997179, στις ιστοσελίδες

https://www.auth.gr/news/press/25506

https://www.amth.gr/exhibitions/temporary/i-arhaiologia-kai-ego-archaeology-me

http://www.nearch.eu/news/european-exhibition-archaeology-and-me

 Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ