Παρασκευή, 28 Μαρτίου, 2025
13.9 C
Thessaloniki
Παρασκευή, 28 Μαρτίου, 2025
spot_img

Έκθεση της Anese Cho «Fragmentation» στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών ΑΠΘ

Η ατομική έκθεση της καλλιτέχνιδας Anese Cho με τίτλο Fragmentation”, σε επιμέλεια της Δρ. Θάλειας Βραχοπούλου εγκαινιάζεται την Πέμπτη 5 Σεπτεμβρίου στις 19.30 στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών (Αγ. Δημητρίου 159Α, τηλ. 2310 247111).

Στα έργα της η Cho επιχειρεί να αποκαλύψει την καταπιεσμένη και αποκλεισμένη γυναίκα, όχι απλά ερμηνεύοντας, αλλά καταδεικνύοντας πως η ζωή της γυναίκας είναι σε διαρκή μεταβολή. Για πολλές γενεές, οι γυναίκες ήταν υποχρεωμένες να μάχονται και να διχάζονται ανάμεσα στην επαγγελματική τους σταδιοδρομία και τη ζωή τους στο σπίτι, ως σύζυγοι και μητέρες. Στην πράξη, αυτός είναι και ο κατακερματισμός, τα θραύσματα που διαφαίνονται στο έργο της Cho, η οποία ως καλλιτέχνης πρέπει να επικεντρώνεται στα έργα της, αλλά και ως μητέρα οφείλει να φροντίζει το παιδί της. Ο κατακερματισμένος αυτός ρόλος της γυναίκας ως μητέρας, συζύγου, κόρης και επαγγελματία συνιστά και την έμπνευση για τη συγκεκριμένη σειρά γλυπτών, η οποία είναι αφιερωμένη στη γυναίκα.

Βιογραφικό καλλιτέχνιδας:

Μετά την αποφοίτησή της από το Ewha Women’s University το 1999 στη Σεούλ, η Anese Cho συνέχισε τις καλλιτεχνικές της σπουδές στο Pratt Institute στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης, όπου τελείωσε τις μεταπτυχιακές της σπουδές (MFA) το 2003. Σπούδασε ζωγραφική με τον Robert Glaisek από το 2005-2015 και κατόπιν δημιούργησε ένα ατελιέ στη Νέα Υόρκη. Εξέθεσε ευρύτατα στις Ηνωμένες Πολιτείες, σε τέτοια μέρη, όπως το Art Hamptons στην Gallery d’ Arte, τη Wood Gallery και τη Michail Zakin Gallery στη Νέα Υόρκη, και το 2017 στην Aqua Art Fair στο Μαϊάμι, στη Φλόριντα. Επίσης, έχει συμμετάσχει σε πολλές διεθνείς καλλιτεχνικές εκθέσεις, όπως στην Έκθεση Τέχνης στοBusan της Νότιας Κορέας το 2018 και την Έκθεση Σύγχρονης Ασιατικής Τέχνης στο Χονγκ Κονγκ το 2016.

Διάρκεια έκθεσης έως Κυριακή 27 Οκτωβρίου 2019.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ