Κυριακή, 14 Ιουλίου, 2024
26.8 C
Thessaloniki
Κυριακή, 14 Ιουλίου, 2024
spot_img

Έκθεση της Σταυρούλας Ζβε “RedDragon- Κόκκινος Δράκος”

Ο εικαστικός χώρος ρώ παρουσιάζει την έκθεση ζωγραφικής της Σταυρούλας Ζβε “RedDragon– Κόκκινος Δράκος”. Τα εγκαίνια θα γίνουν την Παρασκευή 16 Μαρτίου, στις 20.00΄, με διάρκεια έως τις 27 Μαρτίου.

Βιογραφικό Σταυρούλας Ζβε

Απόφοιτος της Αρχαιολογίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, με Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Σπουδών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης στη Βυζαντινή ζωγραφική. Εργάστηκε στο Τελλόγλειο Ίδρυμα Τεχνών, το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης και το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος. Αποτέλεσε Τακτικό μέλος του Συλλόγου Επαγγελματιών Ζωγράφων Θεσσαλονίκης. Από το 1999 έως σήμερα εξέθεσε τα έργα της σε ομαδική έκθεση του Συλλόγου Ζωγράφων Θεσσαλονίκης και σε ατομικές εκθέσεις στα “Meganet art cafe”, “Προπύλαιο Bistrot Τέχνης και Λόγου” και στην γκαλερί “ρώ”.

Τα έργα της είναι εμπνευσμένα από τις ενδυμασίες κινεζικής όπερας της εποχής της αυτοκρατορικής Κίνας, το Σινικό Τείχος, τα πανέμορφα ιδεογράμματα. Αρχικό έργο και αφορμή του θέματος της έκθεσης αποτέλεσε ο Κόκκινος Δράκος που συμβολίζει τη δύναμη και τη χάρη, το θάρρος και την ανδρεία, τον ηρωισμό και την υπομονή, την ευγένεια και την θεότητα. Με πολλά ιερά αφιερωμένα σε αυτόν αντιπροσωπεύει την ομορφιά, την σοφία και την καλοσύνη.

Ρω, Ρωμανού 5, τηλ. 2310226552, 2310285733

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ