Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024
30.6 C
Thessaloniki
Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024
spot_img

Έκθεση του Νίκου Κρυωνίδη στις Βιτρίνες Τέχνης ΟΤΕ

Έκθεση ζωγραφικής του Νίκου Κρυωνίδη παρουσιάζεται στις Βιτρίνες Τέχνης ΟΤΕ, οδός Καρόλου Ντήλ 33, Θεσσαλονίκη έως τις 10 Ιουνίου 2018.

Ο Νίκος Κρυωνίδης γεννήθηκε στην Ξάνθη το 1963 και ζει στη Θεσσαλονίκη. Είναι απόφοιτος της Αρχιτεκτονικής Σχολής του Α.Π.Θ. Έργα του βρίσκονται στο στις συλλογές του Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης , του Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης στη Θεσσαλονίκη και στο American College Of Greece στην Αθήνα.

“Ο Νίκος Κρυωνίδης διαχειρίζεται την υλική υπόσταση της ζωγραφικής μέσω της χειρονομίας, της ύλης και της αυτόματης γραφής. Το έργο του αποκαλύπτεται σε ένα πρώτο στάδιο ερμητικό και απόκρυφο, ενώ σε ένα δεύτερο επίπεδο κάθε σχήμα , μορφή ή χειρονομιακή χάραξη καθορίζει την ιδιαιτερότητά του κατευθύνοντας την ερμηνεία των χωρο-χρονικών σημαινόντων. Οι ζωγραφικές αεικίνητες  χειρονομιακές  ενέργειες , ως ασκήσεις αυτοανάλυσης ( απλώνω, επιχρίζω, καλύπτω, γράφω, χρωματίζω, χαράζω, σβήνω, συνδέω, αναμιγνύω) μεταφέρονται ως σχήματα ύφους που εμπλουτίζονται με υποχθόνιες σημασίες διαισθητικής ενόρασης. Τα ίχνη ως νύξεις, υποδείξεις, υπαινιγμοί, συναντούν τα χρωματικά επαναλαμβανόμενα χειρονομιακά παιχνίδια της γραμμής/γραφής ( χρήση δακτύλων) . Αυτή η εμμονή της κινητικής και χρωματικής ενέργειας μεταλλάσσει διαρκώς το στατικό σημείο της πρώτης εγχάραξης/ αποτυπώματος, ενεργοποιώντας την λευκή επιφάνεια του χαρτιού ή του μουσαμά”, έγραψε η Δρ. Σάνια Παπά, Ιστορικός Τέχνης -Λέκτορας Α.Π.Θ.                                                                                                                                    

   

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ