Πέμπτη, 18 Ιουλίου, 2024
31.7 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 18 Ιουλίου, 2024
spot_img

«Ελένη Κικίδου: Η διαισθητικός που άφησε εποχή…», το νέο βιβλίο της Στελίνας Μαργαριτίδου

Η δημοσιογραφική έρευνα δεκαετίες μετά φέρνει στο φως άγνωστες λεπτομέρειες μιας ολόκληρης εποχής και αποκαλύπτει τη συναρπαστική ιστορία της Ελένης Κικίδου, η οποία έχει χαρακτηριστεί ως η σπουδαιότερη διαισθητικός που γνώρισε η Ελλάδα. Μια ιστορία που κατέγραψε η δημοσιογράφος Στελίνα Μαργαριτίδου στο νέο της βιβλίο «ΕΛΕΝΗ ΚΙΚΙΔΟΥ: Η Διαισθητικός που άφησε εποχή – Η τελευταία μαθήτρια του Άγγελου Τανάγρα» (εκδόσεις Αρχέτυπο) και το οποίο θα παρουσιαστεί την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου, στις 20.30΄ στο Βιβλιοπωλείο Αρχέτυπο (Χρυσοστόμου Σμύρνης 8, Θεσσαλονίκη), με ελεύθερη είσοδο.

Για το βιβλίο, αλλά και την ερευνητική δημοσιογραφία που μπορεί να ανατρέψει στερεότυπα και να φωτίσει γεγονότα, θα μιλήσουν:

Νατάσα Καραθάνου δημοσιογράφος

Σοφία Παπαδοπούλου δημοσιογράφος

Στελίνα Μαργαριτίδου δημοσιογράφος, συγγραφέας

 

Από το βιβλίο:

Σουρούπωνε. Ένα ελαφρύ, ψυχρό κύμα αέρα από τη θάλασσα την έκανε να σφίξει τη ζακέτα πάνω στους ώμους της. Περπατούσε σκυφτή, με βήματα αργά. Κοντοστάθηκε. «Όχι, δεν είναι το φύσημα του αέρα. Κάτι «πιάνω»  εδώ, είπε. Πίσω της παραφυλώντας σχεδόν από τους θάμνους, οι αστυνομικοί παρακολουθούσαν με περιέργεια (…) Ήταν σίγουρα μια από τις πιο παράξενες σκηνές που εκτυλίχθηκαν εκείνο το βράδυ της 18ης Αυγούστου του 1953 στη Βάρκιζα. Το πρώτο και ουσιαστικό βήμα για τον εντοπισμό του Δράκου της Βουλιαγμένης είχε γίνει. Και ήταν η πρώτη φορά που μια «ψυχική ντέντεκτιβ», είχε χρησιμοποιηθεί από την Ελληνική Αστυνομία για την εξιχνίαση μιας σκοτεινής υπόθεσης.

Πληροφορίες: τηλ.  2310 429.200, www.archetypo.com.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ