Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024
33.7 C
Thessaloniki
Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024
spot_img

Ενημερωτική εκδήλωση για τη σωστή διαχείριση των αποβλήτων, στην Καλαμαριά

Ο Δήμος Καλαμαριάς, σε συνεργασία με τον Δημοσιογράφο Νίκο Αβουκάτο και τη  “RETHINK” διοργανώνουν την Tρίτη 7 Μαρτίου από τις 10.00 έως τις 13.00, στο θέατρο «Σταύρος Κουγιουμτζής», ενημερωτική εκδήλωση με θέμα:  “Η ορθή διαχείριση των αποβλήτων για τη μετάβαση σε μια κοινωνία μηδενικών αποβλήτων (ZeroWaste) – Περιβαλλοντική συμμόρφωση”.

Στην εποχή της Κυκλικής Οικονομίας η δεξαμενή σκέψης “Rethink” εστιάζει στην ορθή προσέγγιση διαχείρισης των επικίνδυνων αποβλήτων, των ΑΕΚΚ και των βιοαποβλήτων. Κατά τη διάρκεια της τρίωρης συζήτησης θα παρουσιαστούν η σημερινή κατάσταση με τις ανεξέλεγκτες εναποθέσεις των αποβλήτων, ο καταμερισμός των ευθυνών και η περιβαλλοντική συμμόρφωση των πολιτών. Επίσης, θα παρουσιαστεί το νέο σύστημα διαχείρισης του καφέ κάδου για τη συλλογή οργανικών αποβλήτων. Βασικός στόχος της ενημερωτικής εκδήλωσης είναι να δοθούν ουσιαστικές απαντήσεις σε καίρια ερωτήματα που σχετίζονται με την ορθή διαχείριση αποβλήτων.

Την εκδήλωση θα χαιρετίσει ο Δήμαρχος Καλαμαριάς, Γιάννης Δαρδαμανέλης, ο Γ.Γ Συντονισμού Διαχείρισης Αποβλήτων του Υπ. Ενέργειας & Περιβάλλοντος, Μιχάλης Γραφάκος, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος και Ανάπτυξης, Κώστας Γιουτίκας και ο Γενικός Διευθυντής του Αναπτυξιακού Οργανισμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ Α.Ε, Ιάκωβος Σαρηγιάννης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ