Δευτέρα, 22 Ιουλίου, 2024
37.3 C
Thessaloniki
Δευτέρα, 22 Ιουλίου, 2024
spot_img

Επίσκεψη Διαμαντή Γκολιδάκη στην Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης

Επίσκεψη εργασίας στην Ισραηλιτική Κοινότητα Θεσσαλονίκης (Ι.Κ.Θ.) πραγματοποίησε ο ειδικός καρδιολόγος και πολιτευτής Α’ Θεσσαλονίκης (ΝΔ) Διαμαντής Γκολιδάκης. Η συνάντηση, η οποία έγινε σε πολύ φιλικό κλίμα, πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Κοινότητας, όπου τον κ. Γκολιδάκη υποδέχτηκαν ο πρόεδρος Ντέβιντ Σαλτιέλ, καθώς και τα μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου της Ι.Κ.Θ.

Στο επίκεντρο της κουβέντας βρέθηκαν τα ζητήματα της ιστορίας της Κοινότητας, αλλά και της Θεσσαλονίκης, με τον κ. Σαλτιέλ να ενημερώνει τον κ. Γκολιδάκη για τις σημαντικές πτυχές της παρουσίας των Εβραίων Θεσσαλονικέων στην πόλη, αλλά και τις σημερινές δράσεις της Ισραηλιτικής Κοινότητας. Ακόμη στη συνάντηση συζητήθηκε το θέμα του Μουσείου Ολοκαυτώματος Θεσσαλονίκης, ένα τεράστιο εγχείρημα που στηρίζεται από την ελληνική κυβέρνηση, την Ομοσπονδιακή Γερμανία και το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος. Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Γκολιδάκης το Μουσείο του Ολοκαυτώματος «αποτελεί ένα ιστορικό χρέος της πόλης προς την ιστορία της, αλλά και προς την συνεισφορά των Εβραίων στην εξέλιξη της Θεσσαλονίκης». Επίσης, τόνισε ότι η δημιουργία του Μουσείου θα δώσει «σημαντική ώθηση στην ευρύτερη ανάπτυξη της Θεσσαλονίκης, καθώς θα ενισχύσει την τουριστική κίνηση της περιοχής, αλλά και τα θέματα της απασχόλησης, δημιουργώντας νέες θέσεις εργασίας».

Παράλληλα, κατά τη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν στην ευρύτερη ανάπτυξη της πόλης, όπως η πορεία υλοποίησης του μετρό και η ανάπλαση της πλατείας Ελευθερίας, καθώς και οι σημαντικές επενδυτικές πρωτοβουλίες που έχουν ληφθεί από Ισραηλινούς επιχειρηματίες σε πολλούς τομείς της ζωής της Θεσσαλονίκης, πρωτοβουλίες που ενισχύουν σημαντικά τη θέση της πόλης στην ευρύτερη περιοχή. «Η Θεσσαλονίκη παρά την πανδημία κάνει βήματα προς τα εμπρός. Χάρις στις συνεχείς προσπάθειες του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη η πόλη βρίσκει την ταχύτητα και τη δυναμική που της αξίζει. Τα καλύτερα είναι μπροστά μας», σημείωσε ο κ. Γκολιδάκης.

Με την ευκαιρία της συνάντησης ο Διαμαντής Γκολιδάκης καταδίκασε απερίφραστα τις πρόσφατες βεβηλώσεις των εβραϊκών μνημείων στη Θεσσαλονίκη. «Καμία ανοχή σε τέτοια φαινόμενα», σημείωσε χαρακτηριστικά. Το καλό κλίμα της συνάντησης επιβεβαιώθηκε και στο τέλος, καθώς ο Δ. Γκολιδάκης ευχαρίστησε τον Ντ. Σαλτιέλ και τα μέλη του Κοινοτικού Συμβουλίου της Ι.Κ.Θ. για τη θερμή υποδοχή που του επιφύλαξαν, για τις άοκνες προσπάθειες που καταβάλουν για τη διατήρηση της ιστορικής μνήμης της Θεσσαλονίκης, αλλά και για την ανάπτυξη της πόλης. Από τη μεριά του ο κ. Σαλτιέλ, αφού ευχαρίστησε τον κ. Γκολιδάκη για την επίσκεψη, του δώρισε το λεύκωμα της Ισραηλιτικής Κοινότητας, με μια ιδιόχειρη αφιέρωση, ενώ του ευχήθηκε για το μέλλον κάθε επιτυχία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ