Ο Δημήτρης Δάγκαλης, κάθε Πέμπτη στις 20:00 μ.μ., για τρεις ώρες μαζί με την ομάδα του, έρχεται στο AlteFablon, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, για να μας θυμίσει το λόγο που η Τέχνη του θεάτρου, δεν έχει όριο ηλικίας και δεν σταματά μπροστά σε φοβίες και κάθε είδους αναστολές.
Σκοπός του Δημήτρη, όπως αναφέρουν οι συντελεστές, δεν είναι το μάθημα, ούτε το σεμινάριο, αλλά η «συνάντηση». Να είναι κάθε τρίωρο Πέμπτης, μια «συνεύρεση» διαφορετικών ανθρώπων, με κοινό άξονα το θέατρο. Μια «εκδρομή» χωρίς διόδια, με «αποσκευές» τη μελέτη και την αγάπη για το θέατρο, και «καύσιμο» τη διάθεση για βουτιά στα «αχαρτογράφητα νερά» της υποκριτικής. Το κείμενο, η φωνή, το σώμα, η κίνηση, το συναίσθημα…κι όπου μας βγάλει. Μα πάνω από όλα, ένα τρίωρο «φευγιό» για όλους, από τη ρουτίνα.
Ο Δημήτρης Δάγκαλης πρωταγωνιστεί το φετινό χειμώνα στο «Ay, Carmela» σε σκηνοθεσία Πασχάλη Αραμπατζή, στο VisMotrix. Είναι απόφοιτος της Δραματικής Σχολής «Ανδρέας Βουτσινάς» και έχει συνεργαστεί με καταξιωμένους σκηνοθέτες, ανάμεσά τους, η Ελένη Δημοπούλου, ο Παύλος Δανελάτος, ο Τάσος Ράτζος, ο Θάνος Νίκας, ο Θοδωρής Γκόνης, ο ΝικοςΟρτετζάτος, η Θέμις Μαρσέλλου. Επίσης,έχειπαρακολουθήσει τον μεταπτυχιακόκύκλομαθημάτωνσκηνοθεσίας και διαχείρισηςομάδας με τη σκηνοθέτηΧριστίνα Χατζηβασιλείου. Παρά το νεαρό της ηλικίας του, με πλούσιο βιογραφικό και πολλούς πρωταγωνιστικούς ρόλους, διαπρέπει στο «ελεύθερο» θέατρο της Θεσσαλονίκης και μέλημα του είναι της Πέμπτης τα βράδια στο AlteFablon, να φτιάξει μια παρέα που θα… παίζει “όλα για όλα”… που θα παίζειθέατρο! Για πάμε!”
Φωτογραφίες: Λευτέρης Τσινάρης
Εργαστήρι Θεάτρου με τον Δημήτρη Δάγκαλη στο AlteFablon
Φιλίππου 71, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης
κάθε Πέμπτη 20:00- 23:00 μ.μ.
τηλ. 231 401 4430