Δευτέρα, 22 Ιουλίου, 2024
37.3 C
Thessaloniki
Δευτέρα, 22 Ιουλίου, 2024
spot_img

Έτσι θα γιορτάσουν τα Χριστούγεννα οι γειτονιές της Τούμπας και της Χαριλάου

Tο Χριστουγεννιάτικο δέντρο  στήθηκε στην πλατεία Αριστοτέλους και ο πεζόδρομος της Αγίας Σοφίας  βάζει σιγά σιγά τα γιορτινά του, ωστόσο, όπως συνηθίζει να λέει η δημοτική αρχή, Θεσσαλονίκη δεν είναι μόνο το κέντρο της πόλης, αλλά και οι γειτονιές.

Σε ρυθμούς Χριστουγέννων κινούνται λοιπόν και άλλες περιοχές του δήμου, σε μια προσπάθεια να μεταφέρουν το εορταστικό κλίμα σε όλη την πόλη.

Και αυτά τα Χριστούγεννα οι κάτοικοι της Τούμπας θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν ένα όμορφο χριστουγεννιάτικο πάρκο, στην πλατεία Μικρασιατικού Ελληνισμού, μπροστά από το πολιτιστικό κέντρο της περιοχής. Εμπορικός Σύλλογος και Δ’ Δημοτική Κοινότητα ολοκλήρωσαν τις διαδικασίες και προχωρούν τις απαραίτητες ενέργειες ώστε να είναι όλα έτοιμα στις αρχές του επόμενου μήνα.

Ήδη οι εργασίες στον χώρο έχουν ξεκινήσει και οι πρώτοι οικίσκοι από τους συνολικά 26 στήθηκαν, προκειμένου το χωριό να ανοίξει τις πύλες του στις 2 Δεκεμβρίου.

Η είσοδος στον χώρο θα είναι και φέτος ελεύθερη, ενώ θα υπάρχει χρέωση για τη χρήση των παιχνιδιών.

Ήδη οι εργασίες στον χώρο έχουν ξεκινήσει και οι πρώτοι οικίσκοι από τους συνολικά 26 στήθηκαν, προκειμένου το χωριό να ανοίξει τις πύλες του στις 2 Δεκεμβρίου.

Η είσοδος στον χώρο θα είναι και φέτος ελεύθερη, ενώ θα υπάρχει χρέωση για τη χρήση των παιχνιδιών.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΣΘ, ο φετινός προϋπολογισμός για το Χριστουγεννιάτικο Χωριό στην Τούμπα είναι μεγαλύτερος από πέρσι και τον έχει αναλάβει εξ’ ολοκλήρου ο Σύλλογος. “Αναλάβαμε αυτήν την δράση και φέτος, με την προϋπόθεση ότι θα πρέπει να αναδείξουμε και τις αγορές των γύρω περιοχών. Έξω από τα σύνορα του νομού, όταν ακούνε “Τούμπα” όλων το μυαλό πηγαίνει στον ΠΑΟΚ. Σίγουρα αποτελεί το μεγάλο σύμβολο της περιοχής, ωστόσο κατοικούν εκεί 200.000 κάτοικοι και μια τεράστια αγορά, που ακόμη και οι Θεσσαλονικείς την αγνοούν” κατέληξε ο κ. Φιλιππίδης.

Εκτός από το Χριστουγεννιάτικο Χωριό, στην Τούμπα αναμένεται να λάβει χώρα κατά τη διάρκεια των εορτών και πλήθος πολιτιστικών εκδηλώσεων, ενώ θα στολιστούν και κεντρικοί δρόμοι της δημοτικής Κοινότητας.

Οδοί όπως η Γρηγορίου Λαμπράκη, η Ανατολικής Θράκης, η Παπάφη και η Αμφιπόλεως θα στολιστούν με στολίδια και φωτοσωλήνες.

Υπάρχει σκέψη στο πάρκο Σπανού να τοποθετηθεί ένα δέντρο και να γίνει εκεί η φωταγώγησή του, σε μια όμορφη γιορτή. Στόχος είναι να δώσουμε χρώμα σε όλη την Τούμπα και όπου μπορούμε” ανέφερε στο Thestival.gr o πρόεδρος της Δ’ Δημοτικής Κοινότητας, Κώστας Τσιαπακίδης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τα λαμπιόνια των δέντρων στο πάρκο Σπανού και στο πάρκο του Αγίου Θεράποντα, στην Κάτω Τούμπα, θα ανάψουν επισήμως στις 7 και 17 Δεκεμβρίου αντίστοιχα.

Τα γιορτινά της βάζει και η γειτονιά της Χαριλάου

Γιορτινό τόνο στην γειτονιά τους επιχειρούν να δώσουν και οι εκπρόσωποι της 5ης Δημοτικής Κοινότητας, όπου πρόκειται να στολιστούν πάρκα και ΚΑΠΗ.

Πρότασή μας είναι να στολιστούν, σε συνεργασία με τον δήμο Θεσσαλονίκης, τα πέντε ΚΑΠΗ, που έχει η κοινότητα. Όπου υπάρχει δέντρο να στολίζεται ο κορμός του και όπου δεν υπάρχει να ενισχύεται ο εναέριος στολισμός” υπογράμμισε στο Thestival.gr, η πρόεδρος της Ε’ Δημοτικής Κοινότητας, Αργυρώ Κουράκη.

Σε ότι αφορά τα Κέντρα Προσταστίας Ηλικιωμένων, προτείνεται να στολιστούν το 5ο παράρτημα ΚΑΠΗ, στην οδό Αλεξάνδρειας 27, το 9ο παράρτημα ΚΑΠΗ στην οδό Ευζώνων 20, το 6ο παράρτημα ΚΑΠΗ στην οδό Στεφάνου Νούκα 10, το 12ο παράρτημα ΚΑΠΗ στην οδό Καπετάν Βαγγέλη 4 και το 13ο παράρτημα ΚΑΠΗ στην οδό Φλέμινγκ 36.

Επίσης, σε συνεδρίαση της Ε’ Δημοτικής Κοινότητας το Κοινοτικό Συμβούλιο ενέκρινε και εισηγείται προς το Δημοτικό Συμβούλιο σειρά εορταστικών εκδηλώσεων. Η εκδήλωση που θα σημάνει την έναρξη της εορταστικής περιόδου, θα πραγματοποιηθεί την 1η Δεκεμβρίου και ώρα 18:00, στον χώρο της Ε ́ Δημοτικής Κοινότητας-Βίλλα Μορντώχ. Θα περιλαμβάνει αφήγηση παραμυθιών και Χριστουγεννιάτικες κατασκευές από την Παιδική Βιβλιοθήκη της Δελφών, οι εκπρόσωποι της οποίας θα “ανοίξουν” την εορταστική περίοδο μαζί την Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου.

Επίσης, την Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου στις 20:00 ο Δημήτρης Παπαχαραλάμπους θα δώσει Ρεσιτάλ πιάνου στην Αίθουσα Θεάτρου του Βαφοπουλείου Πνευματικού Κέντρου και αντί εισιτηρίου, θα γίνει συλλογή τροφίμων για κοινωνικά ευπαθείς ομάδες.

Τέλος, έχει προταθεί ο στολισμός και η τοποθέτηση ενός φυσικού ελάτου ύψους 7 μέτρων στο πάρκο Μάρκου Μπότσαρη, στην πλατεία Καουδή και στο πάρκο Μηνά Πατρικίου.

Το πρόγραμμα για τα εορταστικά δρώμενα στις δύο Δημοτικές Κοινότητες του δήμου Θεσσαλονίκης θα τεθεί προς έγκριση στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, την ερχόμενη Δευτέρα 27 Νοεμβρίου.

πηγή thestival.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ