“Βαλκανική Πλατεία 2019” από το δήμο Νεάπολης- Συκεών

Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

“Βαλκανική Πλατεία 2019” από το δήμο Νεάπολης- Συκεών

1 Σεπτεμβρίου 2019 @ 17:00 - 8 Σεπτεμβρίου 2019 @ 23:30

Ο δήμος Νεάπολης-Συκεών «πλημμυρίζει» από ήχους, τέχνες και παραδόσεις των λαών της βαλκανικής, με τις εκδηλώσεις της “Βαλκανικής Πλατείας 2019”, που φέτος διοργανώνεται από την 1η έως και την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου.  Επίσημη πρεμιέρα με Μαρία Φαραντούρη και Βασίλη Λέκκα,την Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου, στα Συμμαχικά Κοιμητήρια.

Η «Βαλκανική Πλατεία», που για 20ή χρονιά διοργανώνει ο δήμος Νεάπολης-Συκεών, πλατεία της μουσικής, της λογοτεχνίας, των εικαστικών και της παράδοσης.

Όπως τονίζει μεταξύ άλλων στο μήνυμά του ο δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών, «σ’ αυτήν την πλατεία ανταμώνουμε οι λαοί των Βαλκανίων, οι πολιτισμοί και οι παραδόσεις, συναφουγκραζόμαστε ο ένας τις αγωνίες του άλλου, και όλοι μαζί στέλνουμε το μήνυμα της ειρήνης και της φιλίας, μέσα από την αλληλοκατανόηση, την επικοινωνία και τη συνεργασία. Στο δήμο μας επιμένουμε να ορθώνουμε τη φωνή μας ενάντια σε φωνές διχασμού, ξενοφοβίας και μισαλλοδοξίας».
Όλα έτοιμα, λοιπόν, στο δήμο Νεάπολης-Συκεών για την έναρξη της «Βαλκανικής Πλατείας 2019», η οποία θα αποτελέσει και φέτος το σημείο αναφοράς στην ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, καθώς έχει καταρτισθεί ένα πλούσιο καλλιτεχνικό πρόγραμμα.
Η επίσημη έναρξη της «Βαλκανικής Πλατείας 2019» θα γίνει τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου με τη μεγάλη συναυλία της Μαρίας Φαραντούρη και του Βασίλη Λέκκα στα Συμμαχικά Κοιμητήρια (επί της οδού Λαγκαδά), αφού την προηγούμενη ημέρα Κυριακή 1 Σεπτεμβρίου, χορευτές από όλα τα χορευτικά συγκροτήματα των συλλόγων του δήμου θα προαναγγείλουν το μεγάλο γεγονός με μια ειδική βραδιά στο πάρκο Ειρήνης (Ρολόι) στη Νεάπολη.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει συναυλίες καλλιτεχνών από βαλκανικές χώρες με έντονα τα ξεχωριστά χαρακτηριστικά τους, έκθεση εικαστικών, βραδιές γευσιγνωσίας, κ.λπ., ενώ υπήρξε ιδιαίτερη πρόβλεψη για μια μεγάλη, δημιουργική και ψυχαγωγική Παιδική Σκηνή.
ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ : ΑΝΑΛΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Λεπτομέρειες

Αρχή:
1 Σεπτεμβρίου 2019 @ 17:00
Τέλος:
8 Σεπτεμβρίου 2019 @ 23:30
Κατηγορία Εκδήλωση: