Ο Βασίλης Πρατσινάκης στο Νέον

Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Ο Βασίλης Πρατσινάκης στο Νέον

Μάρτιος 16

Ο Βασίλης Πρατσινάκης, αυτό το Σάββατο 16 Μαρτίου, εμφανίζεται στο Καλλιτεχνικό Καφενείο Νέον (Ίωνος Δραγούμη 34). Παίρνει τα τραγούδια του, τις μελωδίες, τους καλούς στίχους και με αγάπη και καλή διάθεση έρχεται να μοιραστεί μια βραδιά γεμάτη αγαπημένα, αξέχαστα τραγούδια.

Μαζί του οι μουσικοί Αντώνης Κουμανδράκης (κιθάρα) και Ηλίας Βελλής (λαούτο, μπουζούκι).

Ένα πρόγραμμα με τα ωραιότερα τραγούδια που αγαπήσαμε

Ο Βασίλης για ακόμη μια χρονιά στην Θεσσαλονίκη στηρίζοντας το καλό Ελληνικό τραγούδι, συνεχίζει αυτό που ξεκίνησε πριν 30 χρόνια σε μουσικές σκηνές της Θεσσαλονίκης. Και δημιουργεί  ένα πρόγραμμα με  έντεχνα, λαϊκά αλλά και Κρητικά τραγούδια, γνωστές μελωδίες, ήχους και όσα  σιγοτραγουδήσαμε, που μεγαλώσαμε μαζί τους, και μας ταξίδεψαν..

Στο ρεπερτόριο του περιλαμβάνονται μερικά από τα πιο ωραία τραγούδια της σύγχρονης λαϊκής ανθολογίας, σε ένα ενδιαφέρον παιχνίδι με τα είδη και τις εποχές, προτείνοντας μια αρμονική συνεύρεση και μια ισορροπημένη ακρόαση. Ανιχνεύοντας παλιούς και νέους μουσικούς δρόμους ερμηνεύει και πάλι συνθέτες και στιχουργούς που αγάπησε και τραγούδησε στο παρελθόν. Έτσι, παρουσιάζοντας με φρέσκο τρόπο τραγούδια της προσωπικής του επιλογής, προτείνει παραστάσεις όπου συναντιούνται ο Σαββόπουλος με τον Τσιτσάνη και ο Μάλαμας με τον Ξυλούρη, ο «ηλεκτρισμός» με το λαούτο και το βιολί, οι παλιές με τις καινούργιες μελωδίες, οι μουσικοί με το κοινό τους ενώ δε λείπουν  και κάποια παραδοσιακά τραγούδια καθώς  και τραγούδια από την ιδιαίτερη πατρίδα του, την Κρήτη.

Ερμηνεύονται τραγούδια των: Θανάση Παπακωνσταντίνου, Σωκράτη Μάλαμα, Ορφέα Περίδη, Αλκίνοου Ιωαννίδη, Νίκου Ξυδάκη Διονύση Σαββόπουλου, Σταμάτη Κραουνάκη, Νίκου Ζούδιαρη,  Θανάση Παπακωνσταντίνου, Δήμου Μούτση, Γιάννη Μαρκόπουλου, Θάνου Μικρούτσικου, Σταύρου Ξαρχάκου, Μάνου Λοΐζου, Σταύρου Κουγιουμτζή,  Μίκη Θεοδωράκη, Μάνου Χατζιδάκι αλλά και Μάρκου Βαμβακάρη, Βασίλη Τσιτσάνη, Μανώλη Χιώτη

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Καλλιτεχνικό Καφενείο Νέον

Ίωνος Δραγούμη 34

Ώρα έναρξης: 21:30

Τηλ: 6949950530, 2310.229767

Είσοδος: 4€

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
Μάρτιος 16
Κατηγορία Εκδήλωση: