Συναυλία με τα μουσικά σχήματα του North Shore High School από το Long Island

Φόρτωση Εκδηλώσεις

« Όλες οι Εκδηλώσεις

  • Αυτή η εκδήλωση έχει τελειώσει.

Συναυλία με τα μουσικά σχήματα του North Shore High School από το Long Island

19 Φεβρουαρίου

Συναυλία με τα μουσικά σχήματα του North Shore High School από το Long Island (Νέα Υόρκη) των Ηνωμένων Πολιτειών θα δοθεί την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2020, ώρα 20.00′, στην Αίθουσα Τελετών ΑΠΘ, με ελεύθερη είσοδο.

Ένα εκπαιδευτικό ίδρυμα υψηλού επιπέδου όπως το North Shore δεν μπορεί παρά να δίνει μεγάλη σημασία στις παραστατικές τέχνες με ιδιαίτερη έμφαση στη μουσική. Το τμήμα παραστατικών τεχνών του σχολείου αριθμεί πάνω από 400 σπουδαστές και έχει να επιδείξει μακρά ιστορία αριστείας στους τομείς της χορωδίας, της ορχήστρας και της μπάντας. Πέρα από την εκμάθησημουσικής μέσα από την πρακτική συμμετοχή σε μουσικά σύνολα προσφέρονται επίσης θεωρητικά μαθήματα και η δυνατότητα αποφοίτησης με απολυτήριο μουσικού σχολείου.

Τα μουσικά σύνολα του North Shore διακρίνονται σταθερά σε διεθνή  φεστιβάλ και διαγωνισμούς και εκπροσωπούν επάξια το σχολείο σε ολόκληρες τις Ηνωμένες Πολιτείες αλλά και διεθνώς. Κάθε δύο χρόνια επίλεκτοι μαθητές έχουν την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε περιοδεία στο εξωτερικό. Στα πλαίσια αυτά, τα παιδιά διατελούν μουσικοί πρεσβευτές και ταυτόχρονα αποκομίζουν αυθεντικές, πολιτιστικές, διδακτικές εμπειρίες. Από το 2005 έχουν πραγματοποιηθεί περιοδείες σε Αργεντινή, Αυστρία, Ισπανία, Ιταλία, Καναδά, Κούβα, Ουγγαρία, Ουρουγουάη, Πορτογαλία, Σλοβενία και Τσεχία. Στην Ελλάδα θα έχουμε την ευκαιρία να απολαύσουμε τρία δυναμικά νεανικά σχήματα: η μικτή χορωδία, η ορχήστρα εγχόρδων και η συμφωνική μπάντα των North Shore High Schools θα παρουσιάσουν ένα ποικίλο, απολαυστικό και απαιτητικό πρόγραμμα με έργα από ολόκληρο το φάσμα του ρεπερτορίου.

Ορχήστρα Εγχόρδων, μουσική διεύθυνση: JasonDomingo

Έργα: Leonard Bernstein, Edward Elgar, Gustav Holst, Astor Piazzolla

Μικτή Χορωδία, μουσική διεύθυνση: AshleighHahn

Έργα: MaurtenLauridsen, Moses Hogan, David Brunner,ΓιάννηςΚωνσταντινίδης

Συμφωνική Μπάντα: μουσική διεύθυνση: DavidSoto

Έργα: Samuel Augustus Ward, Michael Sweeney, Jamie Texidor, John Philip Sousa

Κέντρο Πολιτισμού, τηλ. 2310 602599

 

Λεπτομέρειες

Ημερομηνία:
19 Φεβρουαρίου
Κατηγορία Εκδήλωση: