Τετάρτη, 24 Ιουλίου, 2024
31.9 C
Thessaloniki
Τετάρτη, 24 Ιουλίου, 2024
spot_img

“Film Noir” η νέα δισκογραφική δουλειά του Βασίλη Λέκκα – Για φιλανθρωπικούς σκοπούς τα έσοδα

“Film Noir” είναι ο τίτλος της νέας δισκογραφικής δουλειάς του Πρέσβη Καλής Θελήσεως του International Foundation for Greece Βασίλη Λέκκα. Η επίσημη παρουσίαση του  album έγινε απόψε το βράδυ στο Ντορέ-Ζύθος (Τσιρογιάννη 7, Λευκός Πύργος).

Πρόκειται για μια ξεχωριστή μουσική διαδρομή που αποκαλύπτει την αισθαντική-κινηματογραφική ατμόσφαιρα του FILM NOIR σε συνθέσεις των Γιώργου Τρανταλίδη, Γιάννη Σπάθα, Μίμη Πλέσσα, και στίχους των Λευτέρη Παπαδόπουλου, Γιάννη Σπυρόπουλου Μπαχ, Sunny Μπαλτζή, Τάσου Σαμαρτζή, Γεράσιμου Νεόφυτου και Ευγένιου Αρανίτση.

“Ο Βασίλης Λέκκας είναι τυχερός διότι βρέθηκε νωρίς με τον Μάνο Χατζηδάκη και σπούδασε την μουσική του, την αισθητική του και τολμηρός διότι δεν κρύφτηκε πίσω από το ασφαλές αυτό περιβάλλον αλλά προχώρησε με νέους δημιουργούς”, υπογράμμισε ο Γιώργος Μητράκης, Δημοσιογράφος (τέταρτος από αριστερά).

“Ο Βασίλης δεν ξεχνά να θυμάται τον εαυτό του” τόνισε η δημοσιογράφος Κυριακή Τσολάκη (δεύτερη από αριστερά) επισημαίνοντας πως είναι σημαντικό που τα έσοδα  από το cd θα διατεθούν από το International Foundation for Greece για την ευόδωση των σκοπών του Ιδρύματος.

Ο Νίκος Στεφανίδης, μουσικός παραγωγός (πρώτος από αριστερά) θυμήθηκε την πρώτη συνέντευξη του τραγουδιστή στο ράδιο ΟΥΤΟΠΙΑ και τις πρώτες εμφανίσεις του στο Μύλο και απευθυνόμενος στον Βασίλη Λέκκα είπε “με την ερμηνεία σου άφησες μια εποχή και συνεχίζεις”/

Στις κοινές εμφανίσεις τους αναφέρθηκε ο Δημήτρης Νικολούδης, Τραγουδιστής/Μουσικός Παραγωγός (πρώτος από δεξιά) και επισήμανε την εμμονή του Λέκκα στην ποιότητα.

Στην πορεία δημιουργίας του album αναφέρθηκε ο Βασίλης Λέκκας, ευχαρίστησε τους συνεργάτες του και τους συντελεστές και σημείωσε ότι ένας δίσκος είναι μια παρακαταθήκη για όλους. Στην διάρκεια της βραδιάς αποκάλυψε ότι ετοιμάζει κάτι καινούριο με τον συνθέτη Γιώργο Καζαντζή , ο οποίος ήταν παρόν στην παρουσίαση.

Η πρώτη παρουσίαση του album έγινε στις 04/12/17 σε μια συναυλία στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. Θα ακολουθήσουν 2 προγραμματισμένες συναυλίες στην Ελλάδα στις 12/07/18 στο Κέντρο Πολιτισμού Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΚΠΙΣΝ) και στις 15/09/2018 στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού σε σύμπραξη με τον διεθνούς φήμης καλλιτέχνη Salvatore Adamo.

Το album κυκλοφορεί από τη ΜΙΝΟΣ ΕΜΙ – UNIVERSAL στα δισκοπωλεία και διατίθεται και ηλεκτρονικά σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες:

https://minosemi.lnk.to/FilmNoir

Τα έσοδα των πωλήσεων, όπως προαναφέρθηκε, θα διατεθούν από το International Foundation for Greece για την ευόδωση των σκοπών του Ιδρύματος.

Το International Foundation for Greece (IFG) Aspasia Leventis ιδρύθηκε στο Λονδίνο με στόχο την προβολή του Ελληνικού πολιτισμού στο εξωτερικό σε συνεργασία με διεθνείς προσωπικότητες των τεχνών και των επιστημών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ