Με τη φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου που έχει στηθεί στην Πλατεία Αριστοτέλους και τη συναυλία των Onirama και του Μιχάλη Χατζηγιάννη ξεκίνησαν απόψε 4 Δεκεμβρίου οι εορταστικές εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη.
Ο κόσμος δεν προήθηκε από την βροχόπτωση και χιλιάδες μικροί και μεγάλοι κατέβηκαν στην πλατεία. Ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης και ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού Βασίλης Γάκης ανέβηκαν στη σκηνή λίγο πριν τις 8 μ.μ. Ο κ. Αγγελούδης πάτησε το κουμπί και τα χιλιάδες λαμπιόνια του δέντρου άναψαν ενώ ακολούθησε ένα σόου με πυροτεχνήματα πάνω από τον Θερμαϊκό.
Τη βραδιά άνοιξαν οι Onirama ενώ μετά τη φωταγώγηση του δέντρου τη σκυτάλη πήρε ο Μιχάλης Χατζηγιάννης. Μουσική έπαιξε και η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης.Την εκδήλωση παρουσίασε ο γνωστός παρουσιαστής, Γρηγόρης Αρναούτογλου.