Μοναδικές γεύσεις από ροδάκινο είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν οι επισκέπτες της πρώτης γιορτής γαστρονομίας που έγινε στα πλαίσια του 2ου Φεστιβάλ Ροδάκινου Βέροιας, στην πλατεία Εληάς, το απόγευμα της Κυριακής 18 Ιουνίου.
Η κεντρική πλατεία της Βέροιας μετατράπηκε σε ένα «food festival» με σημείο κατατεθέν το ροδάκινο, με συμμετοχή εστιατορίων και ζαχαροπλαστείων της πόλης, προσφέρθηκαν δωρεάν στο κοινό εδέσματα με βάση το τοπικό προϊόν της περιοχής μας. Οι σεφ εμπνεύστηκαν από παραδοσιακές γλυκές συνταγές μέχρι κάποια ιδιαίτερα γλυκά και αλμυρά πιάτα, με βασικό υλικό το ροδάκινο.
Η συνεργάτιδα μας σεφ Κική Εμμανουηλίδου, (στο κέντρο της φωτογραφίας) εκπροσωπώντας τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος προσέφερε smoothies ροδάκινου, ο σεφ Αντώνης Μουστάκας (δεξιά) της ιστορικής ταβέρνας «Πλάτανος» Βέροιας ετοίμασε τηγανιά με σάλτσα ροδάκινου, η σεφ Χριστίνα Μάλλιου (αριστερά) εκμέκ με μαρμελάδα ροδάκινου.
Οι επισκέπτες που κατέκλεισαν την πλατεία γεύτηκαν τηγανιά με μανούρι και ροδάκινο, ροδακινόπιτα, σνίτσελ με ροδάκινο, παραδοσιακό ρυζόγαλο και μους γιαουρτιού με ροδάκινο, λουκούμια και μαρμελάδες, τορτίγιες και μπρουσκέτες με ροδάκινο, γιαπράκια με σως ροδάκινο, «πειραγμένα» παραδοσιακά ποντιακά γλυκά, δροσερά ορεκτικά αλλά και smoothies, μοχίτο ροδάκινο και wine cocktails!
Στην παρουσίαση της εκδήλωσης ήταν η Δέσποινα Βογιατζόγλου, δημοσιογράφος και ο Άρης Ορφανίδης, φιλόλογος και δάσκαλος της ποντιακής διαλέκτου.
Όλα δωρεάν για το κοινό με πολύ κέφι και πολύ μεράκι από τον Τουριστικό Όμιλο Βέροιας και τους συμμετέχοντες
1. Γράδα
2. Elia
3. Mida’s gardens
4. Ouzo’s
5. Βάτραχος
6. Βέρμιο τυροκομείο
7. Ελίτ Παπαοικονόμου
8. Εμμανουηλίδου Κική
9. Κόκκινο σπίτι
10. Λέσχη Αρχιμαγείρων Θεσσαλονίκης
11. Λουκούμια Βέροιας
12. Πλάτανος
13. Σερεμέτα Χαρούλα
14. Σύλλογος «Ευστάθιος Χωραφάς»
15. Σύλλογος Κάμπου Νάουσας
16. Φραντζής
Την εκδήλωση έκλεισε η μουσική μπάντα Balsam Blue, που ερμήνευσε τραγούδια από το ελληνικό και ξένο ρεπερτόριο.