Την Πέμπτη 8 Ιουνίου και στα πλαίσια του συνεδρίου για τον Επώνυμο Ελληνικό Οίνο από την Εθνική Διεπαγγελματική Οργάνωση Αμπέλου και Οίνου (ΕΔΟΑΟ)θα πραγματοποιηθεί ημερίδα που ξεκινά στις 04:00 το απόγευμα και ενδιαφέρει όλους τους οινόφιλους και επαγγελματίες του κρασιού στο THE MET HOTEL (26ης Οκτωβρίου 48, Θεσσαλονίκη)
Όλα ξεκινούν με μια συζήτηση για τη σημασία των Ελληνικών ΠΟΠ και ΠΓΕ οίνων στην Ελλάδα και το εξωτερικό, για τις αλήθειες και τους μύθους γύρω απ’ το κρασί, για την αξία της υπεύθυνης κατανάλωσης επώνυμων προϊόντων, την ιστορία των οίνων με γεωγραφική ένδειξη και για τη διατροφική αξία των οίνων.
Θα ακολουθήσει ζωντανή επίδειξη μαγειρικής με τον Σεφ Δημήτρη Τσανανά, γεύμα στο εστιατόριο του The Met Hotel και στη συνέχεια θα δοκιμαστούν δεκάδες Ελληνικοί Επώνυμοι Οίνοι σε στυλ . . . Wine Selfie.
Οι φιάλες θα είναι τοποθετημένες ανά γεωγραφική περιοχή και θα ελέγχονται από την εξειδικευμένη ομάδα του WineStyle, ώστε το σερβίρισμα να γίνεται στις ιδανικές συνθήκες θερμοκρασίας. Το κάθε κρασί θα συνοδεύεται με όλες τις πληροφορίες που χρειάζεται να γνωρίζει ο γευσιγνώστης για τη γεωγραφική περιοχή, τις ποικιλίες τον τρόπο καλλιέργειας και οινοποίησης. Όλα τα στοιχεία δηλαδή που απαιτούνται από ένα κρασί για να φέρει στην ετικέτα του μια συγκεκριμένη γεωγραφική ένδειξη, ΠΟΠ ή ΠΓΕ.
Πως μπορεί να συμμετέχει κάποιος;
Δηλώνοντας συμμετοχή στο:info@thessalonikiwineshow.gr. Ωστόσο επειδή ο αριθμός των συμμετεχόντων είναι περιορισμένος, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.
Αναλυτικά το Πρόγραμμα:
16:00 – 16:30 Προσέλευση,Εγγραφή / Welcome Coffee
16:30 – 16:40 Χαιρετισμός από τον Προέδρου της ΕΔΟΑΟ, Κωνσταντίνο Ευσταθίου
16:40 – 17:00 Η αξία της υπεύθυνης κατανάλωσης επώνυμων προϊόντων – Αλήθειες και μύθοι για το κρασί
Στέφανος Κόγιας DipWSET, Δημοσιογράφος Οίνου, Εκπαιδευτής Οίνου & Αποσταγμάτων WSPC
17:00 – 17:20 Παρουσίαση των ελληνικών οίνων ΠΟΠ – ΠΓΕ
Αλέξανδρος Μπουζίκας, Advanced Sommelier, Εκπαιδευτής Οίνου ΙΕΚ Δέλτα και Genius
17:20 – 17:40 Ιστορική αναδρομή οίνων με γεωγραφική ένδειξη
Παύλος ΤριλυράκηςDipWSET, Εκπαιδευτής Οίνου WSPC
17:40 – 18:00 Διατροφική αξία των οίνων
Κυριακή Τσομπανίδου, Διατροφολόγος – Διαιτολόγος MSC
18.00 – 18.20 Break
18:20 – 18:50 Live cooking με τον Σεφ Δημήτρη Τσανανά
18:50 – 20:00 Δείπνο
18:20 – 22:00 Γευστική Δοκιμή Ελληνικών Οίνων ΠΟΠ και ΠΓΕ