Τετάρτη, 24 Ιουλίου, 2024
31.9 C
Thessaloniki
Τετάρτη, 24 Ιουλίου, 2024
spot_img

H Εθνική Ορχήστρα της Ρουμανίας στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

Το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονικης τιμά το έτος Ραχμάνινοφ  με μια μοναδική συναυλία  της Εθνικής Συμφωνικής Ορχήστρας  της Ρουμανίας, στις 5 Απριλίου. Το κορυφαίο μουσικό  σύνολο της  χώρας επισκέπτεται για πρώτη φορά τη Θεσσαλονίκη για μια εμφάνιση σε ένα απαιτητικό πρόγραμμα .

Μαζί τους συμπράττει ο διεθνούς φήμης πιανίστας Alexei Volodin, γνωστός για την  τεχνική του αρτιότητα  και τη  μοναδική του ευαισθησία στην εκτέλεση,  ο οποίος θα ερμηνεύσει το εμβληματικό τρίτο κονσέρτο για πιάνο  του Ραχμάνινοφ.

Η Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της Ρουμανίας, η οποία δημιουργήθηκε το 2008 στα πλαίσια ενός μοναδικού καλλιτεχνικού και εκπαιδευτικού προγράμματος από τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή της και διάσημο τσελίστα MarinCazacu, συνενώνει τους σπουδαιότερους μουσικούς της Ρουμανίας , με κοινό στόχο την επιδίωξη της μουσικής τελειότητας.  Με τακτικές περιοδείες σε κορυφαίους συναυλιακούς χώρους σε όλη την Ευρώπη, η ορχήστρα έχει αποκτήσει σημαντική φήμη για  το πολύ υψηλό επίπεδο των συναυλιών που παρουσιάζει.

Την  ορχήστρα διευθύνει οCristianMandeal, ο οποίος έχει αναγνωριστεί διεθνώς ως ένας από τους σημαντικότερους διευθυντές ορχήστρας, ενώ οι εμφανίσεις του σε σπουδαίους συναυλιακούς χώρους έχουν χαρακτηριστεί από πολλούς ως «οι καλύτερες των τελευταίων 50 ετών.

Συμμετέχουν επίσης  το  Χορωδιακό Εργαστήρι του Τμήματος Μουσικών Σπουδών ΑΠΘ  (διδασκαλία Εριφύλη Δαμιανού)  και η Χορωδία του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης & Τέχνης ΠΑΜΑΚ  (διδασκαλία Μαρία ΈμμαΜελιγκοπούλου

 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
Α’ Μέρος

  1. S. Rachmaninoff: Whitenmy Rouged Cheeks,αρ. 3από τα Τρία Ρωσικά τραγούδια, έργο 41

Dan Dediu: Elegia Minacciosa
S. Rachmaninoff: Κοντσέρτο για πιάνο αρ. 3 σε ρε ελάσσονα, έργο 30

Β’ Μέρος

  1. RachmaninoffΣυμφωνία αρ. 2 σε μι ελάσσονα, έργο 27

 

Τετάρτη 5 Απριλίου στις 20:30

Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης

https://www.tch.gr/default.aspx?lang=el-GR&page=44&id=4273

Πληροφορίες  2310895938-9 και tch.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ