Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2024
34.8 C
Thessaloniki
Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2024
spot_img

Η 1η Γιορτή Ανακύκλωσης μαγειρικών σκευών από το Δήμο Θεσσαλονίκης

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης με το τμήμα Τουρισμού της Διεύθυνσης Πολιτισμού διοργανώνουν την «1η Γιορτή ανακύκλωσης μαγειρικών σκευών», μια φιλική προς το περιβάλλον εκδήλωση, που θα  πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της Παγκόσμιας ημέρας βιώσιμης γαστρονομίας, την 1η Ιουλίου στο Δημαρχείο, από τις 9.00 έως τις 20.30.

Επειδή οι μικρές κινήσεις φέρνουν μεγάλα αποτελέσματα, ο Δήμος Θεσσαλονίκης προσκαλεί τους πολίτες  να ανανεώσουν την κουζίνα τους, ανακυκλώνοντας  τις παλιές κατσαρόλες, τα τηγάνια και τις κουτάλες τους (κεραμικά, γυάλινα, πλαστικά), βοηθώντας στην δημιουργία της βιώσιμης πόλης που ονειρευόμαστε.

Από τις 9.00 το πρωί έως τις 20.30 θα μπορούν να φέρνουν τα παλιά και φθαρμένα μαγειρικά τους σκεύη, τα οποία θα τοποθετηθούν πάνω σε ένα μεγάλο πράσινο G (το λογότυπο του Δήμου Θεσσαλονίκης για την ένταξη του στο δίκτυο δημιουργικών πόλεων της Unesco) και στη συνέχεια θα τα παραλάβει η Διεύθυνση Ανακύκλωσης και Ανάπτυξης Συστημάτων Κυκλικής Οικονομίας για ανακύκλωση. Με την παράδοση του σκεύους οι Θεσσαλονικείς θα παραλαμβάνουν ένα αρωματικό γλαστράκι.

Μαζί θα μαγειρέψουμε ένα καλύτερο αύριο για όλους!

Η ενεργή συμμετοχή όλων μας θα δώσει νέα πνοή στο περιβάλλον που ζούμε και μεγαλώνουμε τα παιδιά μας.

Η εκδήλωση εντάσσεται στις δράσεις του δικτύου δημιουργικών πόλεων της Unesco, του οποίου μέλος είναι ο Δήμος Θεσσαλονίκης.

Με την υποστήριξη του ΦοΔΣΑ Κεντρικής Μακεδονίας.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ