Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024
35.3 C
Thessaloniki
Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024
spot_img

Η “Ιωνική Εστία” έκοψε τη βασιλόπιτα… μετά μουσικής

Ο επίτιμος πρόεδρος της Ιωνικής Εστίας, ομότιμος καθηγητής ΑΠΘ Νίκος Γρηγ. Ζαχαρόπουλος, τιμήθηκε για την αδιάλειπτη προσφορά του στο Σύλλογο, κατά την διάρκεια της εκδήλωσης Κοπής Βασιλόπιτας, που έγινε το πρωί της Κυριακής 22 Ιανουαρίου.

“Αποδεχόμενος την τιμή που αποδίδεται στο πρόσωπο μου, πιστεύω ότι αυτή, πρέπει δικαίως να αναχθεί σε όλα τα ιδρυτικά μέλη της ένωσης μας και στους διατελέσαντες προέδρους”, ανέφερε μεταξύ άλλων στο μύνημα που έστειλε για την εκδήλωση ο κ. Ζαχαρόπουλος, ο οποίος δεν παρεβρέθη για λόγους υγείας. Τον εκπροσώπησε η κ. Μελπομένη Ρεϊζόγλου, πρώην πρόεδρος της Ιωνικής Εστίας.

Η σημερινή πρόεδρος του Συλλόγου Σμυρναίων – Μικρασιατών “Η Ιωνική Εστία” κ. Έλλη Ζαχαροπούλου, παρέδωσε την τιμητική πλακέτα στην κ. Ρεϊζόγλου. Επίσης, ευχαρίστησε τον τιμώμενο κ. Ζαχαρόπουλο, ο οποίος προσέφερε στο Σύλλογο, τα βιβλία του. “Θα φροντίσουμε να κάνουμε μια βιβλιοθήκη, η οποία πιστεύω ότι θα αγκαλιαστεί απ’ όλη την πόλη”, τόνισε η κ. Ζαχαροπούλου.

Η εκδήλωση πλαισιώθηκε μουσικά με Σύνολο Μουσικής Δωματίου, με τους Οδυσσέα Καρύδη (κλαρινέτο), Παναγιώτα Ξεναρίου (βιολί), Γιώργο Ιωσηφίδη (βιολί), Δημοσθένη Φωτιάδη (βιόλα) και Μαρία Χρίστοβα (βιολοντσέλο).

Η κ. Ζαχαροπούλου χάρισε στα μέλη του μουσικού σχήματος από ένα αντίτυπο του βιβλίου “Ορφανοτροφείο ‘Μέγας Αλέξανδρος'” της συγγραφέως Ελένης Τζιούτζια, που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Μαλλιάρης-Παιδεία.

Παραβρέθηκε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολος Τζιτζικώστας, ο αντιδήμαρχος περιβάλλοντος δήμου Θεσσαλονίκης κ. Ερωτόκριτος Θεοτοκάτος, το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου ΠΑΣΟΚ κ. Αντώνης Σαουλίδης, εκπρόσωποι αρχών και φορέων.

Το φλουρί “έπεσε” στο μέλος του δ.σ. κ. Ιωάννη Πάλλα.

Στη φωτογραφία του θέματος διακρίνεται η Δρ. Φιλοσοφικής Αγγελική Ταλιγγάρου, με την Πρόεδρο κ. Έλλη Ζαχαροπούλου.

Η Πρόεδρος της Ιωνικής Εστίας κ. Έλλη Ζαχαροπούλου παραδίδει στην πρώην Πρόεδρο κ. Μελπομένη Ρεϊζόγλου, την τιμητική πλακέτα για τον κ. Ζαχαρόπουλο
Από αριστερά: Πολύβιος Στράντζαλης, Γιώτα Στράντζαλη, Ελένη Τζιούτζια, Αντώνης Σαουλίδης

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ