Δευτέρα, 22 Ιουλίου, 2024
37.3 C
Thessaloniki
Δευτέρα, 22 Ιουλίου, 2024
spot_img

Η ιστορία του Ορφανοτροφείου “Μέγας Αλέξανδρος” από την συγγραφέα – ερευνήτρια Ελένη Τζιούτζια

Ορφανοτροφείο Θηλέων «Μέγας Αλέξανδρος» – Προσπάθεια ιχνηλάτησης και καταγραφής της πορείας από ιδρύσεως, 10 Δεκεμβρίου 1926, έως σήμερα’ είναι ο τίτλος του νέου πονήματος της καταξιωμένης συγγραφέως και ερευνήτριας κ. Ελένης Γρηγ. Τζιούτζια, που μόλις κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Μαλλιάρης-Παιδεία.

Το βιβλίο «Αναφέρεται σ’ ένα ίδρυμα, που έγραψε την δική του ιστορία στην πόλη της Θεσσαλονίκης, με την άφιξη των προσφύγων από την Μικρά Ασία. Πρόσφερε στα κορίτσια εκτός από την στέγη και την τροφή, εφόδια για να μπορέσουν με αξιοπρέπεια να αντιμετωπίσουν τη ζωή, όταν θα έφευγαν από το Ίδρυμα.

Η συγγραφέας έκανε μακροχρόνια έρευνα για να συλλέξει το μοναδικό υλικό που παρατίθεται στις σελίδες του, τα πρακτικά των συνεδριάσεων, τα έγγραφα της διοίκησης και το πλούσιο φωτογραφικό υλικό, από τα πρώτα χρόνια της λειτουργίας του Ορφανοτροφείου μέχρι και την σύγχρονη περίοδο”.

Χορηγοί της έκδοσης είναι: ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας (εξ’ ιδίων), η Φιλόπτωχος Αδελφότης Ανδρών Θεσσαλονίκης, ο Σύλλογος Σμυρναίων – Μικρασιατών “Ιωνική Εστία”, η κ. Ιουλία Χριστάκη – Μπίλλη και ο Οργανισμός Μαλλιάρης-Παιδεία.

Σχ. 17χ24, σελ. 416, Μαλακό Εξώφυλλο

Θα το βρείτε στα βιβλιοπωλεία Μαλλιάρης-Παιδεία και σε ενημερωμένα βιβλιοπωλεία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ