Πέμπτη, 18 Ιουλίου, 2024
31.7 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 18 Ιουλίου, 2024
spot_img

Η Μακεδονική Κουζίνα στη Detrop από την Περιφέρεια και τη Λέσχη Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος

Μοναδικές γεύσεις από τη Μακεδονική Κουζίνα έχουν την ευκαιρία να γευτούν οι επισκέπτες του Περιπτέρου 12 της 27ης Detrop, της Διεθνούς Έκθεσης Τροφίμων, Ποτών, Μηχανημάτων, Εξοπλισμού Συσκευασίας που αναπτύσσεται στις εγκαταστάσεις της Helexpo – ΔΕΘ (Εγνατίας 154) από σήμερα μέχρι και την ερχόμενη Δευτέρα.

Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας με τους σεφ της Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος παρουσιάζουν συνταγές της Μακεδονικής Κουζίνας, με τοπικά προϊόντα, προβάλλοντας την ξεχωριστή γαστρονομία της περιοχής. Εκεί, στο περίπτερο 12, συμμετέχουν και οι ζαχαροπλάστες της Λέσχης Αρχιζαχαροπλαστών Ελλάδος, προσφέροντας παραδοσιακά γλυκά.

Σήμερα η σεφ και συγγραφέας βιβλίων μαγειρικής Κική Εμμανουηλίδου (αριστερά στη φωτογραφία, δίπλα στον Πατέρα Επιφάνειο) μαγείρεψε σαρδέλες με λαχανικά ενώ συνέβαλε και στην παρασκευή του μυδοπίλαφου που έγινε από τον Αγιορείτη Πατέρα Επιφάνειο. Ο Πατέρας Επιφάνειος, ετοίμασε επίσης κριθαρότο με θαλασσινά προς τέρψιν του ουρανίσκου των επισκεπτών που κατέκλυσαν το περίπτερο 12. Το μενού της ημέρας περιελάμβανε επίσης Τραχανά με τυρί από την σεφ Κατερίνα Πέτρου, πρασόριζο, μοσχαράκι με μελιτζάνες και τυρί, σαλάτα με πλιγούρι και φακή που ετοίμασαν σεφ της Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος. Οι ζαχαροπλάστες από την πλευρά τους αποκάλυψαν τα μυστικά για την παρασκευή ενός νοστιμότατου σιμιγδαλένιου χαλβά και ενός λαχταριστού σιροπιαστού ρεβανί. Οι επισκέπτες δήλωναν ενθουσιασμένοι από τις νοστιμιές που απολάμβαναν και εξέφραζαν την επιδοκιμασία τους, με χειροκροτήματα.

«Τα τελευταία τέσσερα χρόνια η Λέσχη Αρχιμαγείρων έχει ξεκινήσει μια ιδιαίτερη συνεργασία με την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, στο κομμάτι της προώθησης της μακεδονικής κουζίνας και στο κομμάτι της προώθησης των προϊόντων του πρωτογενούς τομέα. Οι Σεφ της Λέσχης λειτουργούν ως πρεσβευτές. Προβάλλαμε και θα συνεχίσουμε να προβάλλουμε την Μακεδονική Κουζίνα σε εκθέσεις, διαγωνισμούς φεστιβάλ, διεθνής οργανώσεις, ενώ τα μέλη μας, που εργάζονται σε ξένα κράτη, βήμα – βήμα, εντάσσουν τις συνταγές μας στο μενού των ξενοδοχείων και των εστιατορίων ανά τον κόσμο. Η προσπάθεια συνεχίζεται”, ανέφερε  ο Executive Chef Γιώργος Μαστροδημήτρης (αριστερά στη φωτογραφία) Πρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος.

Ο αντιπρόεδρος της Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος Executive Chef Χρήστος Γκότσης (δεξιά στη φωτογραφία) μίλησε, εκτός των άλλων, για τη συμμετοχή της Λέσχης στο φεστιβάλ γευσιγνωσίας στο Βιετνάμ, με συνταγές της Μακεδονίας, τη συμμετοχή σε έκθεση στη Νέα Υόρκη, σε Φεστιβάλ στη Ρωσία, σε εκθέσεις στη Μαλαισία, στο Κατάρ, όπου έγινε προβολή της Μακεδονικής Κουζίνας.

Στη φωτογραφία οι σεφ (από αριστερά) Κική Εμμανουηλίδου, Κατερίνα Πέτρου, Μαριάνα Γκιουλή.

Οι σεφ της Λέσχης Αρχιμαγείρων Βορείου Ελλάδος θα βρίσκονται και αύριο Κυριακή και τη Δευτέρα στο περίπτερο 12, όπου έχει στηθεί μια μεγάλη κουζίνα και θα ετοιμάζουν συνταγές της Μακεδονικής Κουζίνας. Χορηγός των υλικών είναι η εταιρεία Μασούτης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ