Αμβροσία φρούτων με ινδοκάρυδο είναι η συνταγή της γευσιγνώστριας και συγγραφέως βιβλίων μαγειρικής Κικής Εμμανουηλίδου, που προσφέρουμε αυτή την εβδομάδα στους φίλους της e-εφημερίδας μας.
Τα βιβλία της Κικής Εμμανουηλίδου κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Μαλλιάρης Παιδεία.
Αμβροσία φρούτων με ινδοκάρυδο
Υλικά
- 1 βάση καρπουζιού
- 10 μπαλάκια καρπούζι
- 2 φέτες πεπόνι χοντροκομμένο
- 2 φέτες μάγκο ψιλοκομμένο
- 6 φράουλες σε φέτες
- 2 κουταλιές χυμός γλυκολέμονου
- 1/3 κούπας λικέρ καρύδας
- 2 κουταλιές μέλι
- 2 κουταλιές ινδοκάρυδο
Εκτέλεση
Κόβετε τη βάση ενός καρπουζιού και με το ειδικό εργαλείο αφαιρείτε τη σάρκα, σχηματίζοντας μπαλάκια. Σε ένα βαθύ μπολ βάζετε όλα τα φρούτα.
Σε μια κούπα ανακατεύετε το χυμό γλυκολέμονου, το λικέρ και το μέλι.
Περιχύνετε το μείγμα στα φρούτα και τα αδειάζετε μέσα στη βάση του καρπουζιού.
Πασπαλίζετε με το ινδοκάρυδο και σερβίρετε.
Χρόνος προετοιμασίας: 10΄
Μερίδες: 2
TIP
- Μπορείτε να αντικαταστήσετε τη βάση καρπουζιού με βάση πεπονιού.