Αρακάς με καρότο και άνηθο είναι η συνταγή της γευσιγνώστριας και συγγραφέως βιβλίων μαγειρικής Κικής Εμμανουηλίδου, που προσφέρουμε αυτή την εβδομάδα στους φίλους της e-εφημερίδας μας.
Τα βιβλία της Κικής Εμμανουηλίδου κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Μαλλιάρης Παιδεία.
Αρακάς με καρότο και άνηθο
Υλικά
• 1 κιλό αρακάς κατεψυγμένος
• 1/2 κούπα ελαιόλαδο
• 5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια, σε ροδέλες
• 1 κρεμμύδι σε κύβους
• 2-3 πατάτες σε κύβους
• 2 μέτρια καρότα σε κύβους
• 1/2 ματσάκι άνηθος, ψιλοκομμένος
• ζωμός λαχανικών ή νερό
• αλάτι
Εκτέλεση: Σε καυτό λάδι σοτάρετε τα κρεμμύδια και τις πατάτες. Ρίχνετε τον αρακά, τα καρότα και συνεχίζετε το σοτάρισμα. Προσθέτετε τον άνηθο, το ζωμό, το αλάτι και αφήνετε το φαγητό να σιγοβράσει μέχρι να μαλακώσει ο αρακάς.