Κυριακή, 21 Ιουλίου, 2024
34.3 C
Thessaloniki
Κυριακή, 21 Ιουλίου, 2024
spot_img

Η συνταγή της εβδομάδας – Πίτσα Μαργαρίτα

Πίτσα Μαργαρίτα είναι η συνταγή της γευσιγνώστριας και συγγραφέως βιβλίων μαγειρικής Κικής Εμμανουηλίδου, που προσφέρουμε αυτή την εβδομάδα στους φίλους της e-εφημερίδας μας.

Τα βιβλία της Κικής Εμμανουηλίδου κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Μαλλιάρης Παιδεία.

 

Πίτσα μαργαρίτα

Υλικά

Zύμη για δύο πίτσες

• 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

• 25 γρ. νωπή μαγιά

• 1 κουταλιά φρέσκο βούτυρο αγελαδινό

• 1 κουταλιά ελαιόλαδο

• 1 κουταλιά αλάτι

• νερό (όσο πάρει)

Σάλτσα

• 1 φλιτζάνι ντομάτα κονκασέ

• 1 κουταλιά ελαιόλαδο

• 1/2 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

• 1/2 κουταλάκι πάπρικα

• αλάτι

• μαύρο πιπέρι, φρεσκοτριμμένο Γαρνιτούρα

• 2 μεγάλες ώριμες ντομάτες κομμένες σε φέτες

• 300 γρ. μοτσαρέλα, τριμμένη

• ρίγανη

Εκτέλεση:

Σε ένα μπολ λιώστε τη μαγιά με λίγο απ’ το χλιαρό νερό.

Σκεπάστε και αφήστε το μέχρι να εμφανιστούν φυσαλίδες στην επιφάνεια.

Kοσκινίστε και προσθέστε το αλεύρι, το βούτυρο, το ελαιόλαδο, το αλάτι και το νερό.

Zυμώστε έτσι ώστε να σχηματιστεί ζύμη.

Πλάστε την σε δύο ίδιες μπάλες και αφήστε τες σκεπασμένες με μία νωπή πετσέτα να φουσκώσουν σε ζεστό μέρος για μία ώρα.

Bάλτε σε ένα μίξερ όλα τα υλικά της σάλτσας και χτυπήστε τα.

Πάρτε τις ζύμες και αφού τις ανοίξετε, απλώστε 3-4 κουταλιές από τη σάλτσα σε κάθε ζύμη.

Πασπαλίστε με λίγη από τη μοτσαρέλα, προσθέστε τις φέτες ντομάτας και πασπαλίστε ξανά με την υπόλοιπη μοτσαρέλα.

Ψήστε τες στους 200°C για 25 λεπτά, πασπαλίστε με ρίγανη και σερβίρετε αμέσως.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ