Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου, 2025
6.8 C
Thessaloniki
Τετάρτη, 15 Ιανουαρίου, 2025
spot_img

Η συνταγή της εβδομάδας – Τηγανίτες με μέλι και καρύδια

Τηγανίτες με μέλι και καρύδια είναι η συνταγή της γευσιγνώστριας και συγγραφέως βιβλίων μαγειρικής Κικής Εμμανουηλίδου, που προσφέρουμε αυτή την εβδομάδα στους φίλους της e-εφημερίδας μας.

 Τα βιβλία της Κικής Εμμανουηλίδου κυκλοφορούν από τις εκδόσεις Μαλλιάρης Παιδεία.

Τηγανίτες με μέλι και καρύδια

Υλικά

• 3 κούπες αλεύρι
• 1 κύβο νωπή µαγιά µπίρας
• 1 κουταλάκι αλάτι
• 2 κουταλιές ζάχαρη
• 2 βανίλιες
• 1 κουταλιά βούτυρο, λιωµένο
• νερό όσο πάρει
• λάδι για τηγάνισµα
• 1/2 κούπα µέλι
• 1/2 κούπα καρύδια, ψιλοκοµµένα
• λίγη κανέλα

Εκτέλεση
Βάζετε το αλεύρι σε μεγάλο μπολ. Διαλύετε τη μαγιά σε λίγο χλιαρό νερό και τη ρίχνετε στο αλεύρι.Προσθέτετε το αλάτι, τη ζάχαρη, τις βανίλιες, το βούτυρο και ρίχνετε το νερό λίγο λίγο ανακατεύοντας µέχρι να γίνει λείος χυλός. Σκεπάζετε το χυλό µε µια χοντρή πετσέτα και τον αφήνετε να φουσκώσει (περίπου για 1 ώρα). Aνακατεύοντας ελαφρά, παίρνετε χυλό µε το κουτάλι και τον ρίχνετε στο τηγάνι µε το καυτό λάδι. Kατά διαστήµατα βρέχετε το κουτάλι σε ποτήρι µε νερό. Mόλις ροδίσει η µια πλευρά, γυρίζετε τις τηγανίτες και από την άλλη. Tις βγάζετε πάνω σε απορροφητικό χαρτί, τις αραδιάζετε σε πιατέλα και τις ραντίζετε µε το µέλι. Πασπαλίζετε µε τα καρύδια και την κανέλα.

Χρόνος προετοιμασίας: 70΄

Χρόνος Μαγειρέματος: 10΄

Μερίδες 6

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ