Κυριακή, 14 Ιουλίου, 2024
31 C
Thessaloniki
Κυριακή, 14 Ιουλίου, 2024
spot_img

Ημερίδα του Κέντρου για Χαρισματικά – Ταλαντούχα Παιδιά του Κολλεγίου Ανατόλια για Εκπαιδευτικούς

Τις  νεότερες εξελίξεις στην εκπαίδευση των χαρισματικών παιδιών και αποτελέσματα πολύχρονων ερευνών θα παρουσιάσουν  διακεκριμένοι, παγκοσμίως,  επιστήμονες και ερευνητές από το εξωτερικό στην ημερίδα που διοργανώνει στις 3 Μαρτίου στην Αθήνα, το Κέντρο για Χαρισματικά – Ταλαντούχα Παιδιά του Κολλεγίου Ανατόλια. Την ημερίδα, που θα γίνει  στο Πολιτιστικό Κέντρο Μουσείου Μπενάκη, Αθήνα,  το Σάββατο 3 Μαρτίου, ώρες  9:30΄ – 14:00΄ συντονίζει η δημοσιογράφος Σοφία Παπαϊωάννου.

Η Ημερίδα απευθύνεται στο σύνολο της Εκπαιδευτικής Κοινότητας, σε Εκπαιδευτικούς Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Προπτυχιακούς και Μεταπτυχιακούς φοιτητές των Τμημάτων Παιδαγωγικής και Ψυχολογίας, Ερευνητές, Πανεπιστημιακούς των Παιδαγωγικών Τμημάτων και Ψυχολογίας, και Στελέχη της Εκπαίδευσης.

Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις με τους εισηγητές και μια ομάδα ειδικών επιστημόνων. Παράλληλα, θα συζητηθούν οι δυνατότητες διοχέτευσης των καινοτόμων πρακτικών της στις τάξεις όλων των σχολείων και πρακτικές διάχυσης στην ευρύτερη εκπαιδευτική και ακαδημαϊκή κοινότητα προς όφελος των μαθητών όλης της χώρας.

Οι κεντρικοί ομιλητές είναι: ο Dr. Tracy Cross, Καθηγητής Ψυχολογίας και Εκπαίδευσης Χαρισµατικών και Ταλαντούχων Mαθητών του Πανεπιστηµίου William and Mary (ΗΠΑ), και Επίτιµος Πρόεδρος της Εθνικής Ένωσης για Χαρισµατικά-Ταλαντούχα παιδιά των Ηνωµένων Πολιτειών Αµερικής, και ο Dr. Albert Ziegler, Καθηγητής Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας του Πανεπιστημίου Ερλάνγκεν-Νυρεµβέργης, Γερµανία.

Οι συνομιλητές στις συζητήσεις που θα ακολουθήσουν θα είναι οι:

Dr. Colm O’Reilly Διευθυντής του CTY Ireland στο Πανεπιστήµιο του ∆ουβλίνου, (Ιρλανδία)

Dr. Amy Shelton, Αναπληρώτρια Κοσµήτορας της Παιδαγωγικής Σχολής του Πανεπιστηµίου Johns Hopkins και ∆ιευθύντρια Έρευνας του Kέντρου για Χαρισµατικά-Ταλαντούχα παιδιά του Πανεπιστηµίου Johns Hopkins (ΗΠΑ)

Dr. Jennifer Cross Επίκουρη Καθηγήτρια, ∆ιευθύντρια Έρευνας του Κέντρου για την εκπαίδευση Χαρισµατικών και Ταλαντούχων παιδιών, William & Mary Center for Gifted Education, Williamsburg, Virginia, USA. (ΗΠΑ)

Δρ Ελευθερία Γωνίδα, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια Εκπαιδευτικής Ψυχολογίας και Ανθρώπινης Ανάπτυξης, Τμήμα Ψυχολογίας, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Οι εισηγήσεις του Dr. Tracy Cross και του Dr. Albert Ziegler θα παρουσιαστούν στα αγγλικά, και θα υπάρχει δυνατότητα ταυτόχρονης μετάφρασης. Στους συμμετέχοντες θα δοθεί βεβαίωση παρακολούθησης της Ημερίδας.

Είσοδος δωρεάν. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής μέχρι την 1η Μαρτίου 2018 στο παρακάτω link  http://www.cty-greece.gr/el/node/294

Το Κέντρο για Χαρισματικά – Ταλαντούχα Παιδιά/ Center for Talented Youth (CTY) Greece

Το CTY Greece λειτουργεί στο Κολλέγιο Ανατόλια, έναν μη κερδοσκοπικό εκπαιδευτικό οργανισμό, από το 2013, και δημιουργήθηκε με την ιδρυτική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος. Το Κέντρο τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων της Ελλάδας και του Υπουργείου Παιδείας και Πολιτισμού της Κύπρου, και σύμβουλος του είναι το διεθνούς φήμης Πανεπιστήμιο Johns Hopkins. Το Κέντρο προσφέρει εξωσχολικά εκπαιδευτικά προγράμματα ειδικά σχεδιασμένα για παιδιά με εξαιρετικές ακαδημαϊκές ικανότητες και μεγάλη αγάπη για τη μάθηση μέσα από καινοτόμες και πρωτοποριακές μεθόδους διδασκαλίας.

Τα προγράμματα είναι διαδικτυακά (online) μαθήματα, διήμερα προγράμματα και θερινά προγράμματα διάρκειας τριών εβδομάδων. Τα θερινά προγράμματα υποστηρίζονται από σημαντικό αριθμό υποτροφιών. Το 2017, χορηγήθηκαν 197 υποτροφίες.

Μεγάλοι Δωρητές του Κέντρου είναι ο Όμιλος Eurobank και εταιρία Lidl Hellas. Δωρητές είναι το Κοινωφελές Ίδρυμα Ιωάννη Σ. Λάτση, η Intrasoft International, και η ναυτιλιακή εταιρία Star Bulk. Χορηγός αερομεταφορών είναι η εταιρία AEGEAN Airlines. Το CTY Greece υποστηρίζεται στην Κύπρο από τη Lidl Cyprus.

Χορηγός επικοινωνίας της εκδήλωσης είναι η εφημερίδα «Καθημερινή».

Για περισσότερες πληροφορίες www.cty-greece.gr, cty@anatolia.edu.gr, 2310 332 625 (τηλ + φαξ), 30 2310 398 253, 2310 398 200 (κεντρικό).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ