Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024
33.7 C
Thessaloniki
Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024
spot_img

Κ. Ζέρβας: Άμεσες και έξυπνες αποφάσεις για την πανδημία

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού -με τη συμμετοχή, πέραν του Περιφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα, του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκου Χαρδαλιά και φορέων της πόλης- ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας προέβη στην ακόλουθη δήλωση:

“Έχουμε μια αναζωπύρωση, γεγονός που σημαίνει ότι κάτι δεν κάνουμε καλά. Προφανώς θα πρέπει να είμαστε όλοι σε εγρήγορση. Από την άλλη πλευρά, όμως, μετά από έναν χρόνο -μετά από όλη αυτή την κόπωση  αλλά και όλη αυτή την εμπειρία που έχουμε αποκτήσει- θα πρέπει να έχουμε πολύ καλά αντανακλαστικά. Το αυτονόητο, ότι καθένας μας δηλαδή θα πρέπει να προσέχει, το επαναλαμβάνω κι εγώ. Εκείνο που πρέπει να πω ως δήμαρχος της πόλης είναι ότι θα πρέπει άμεσα να έχουμε αντιδράσεις, για να ξέρουμε τι πρέπει να αλλάξουμε και πού πρέπει να επέμβουμε, ώστε να μην ξαναζήσουμε τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο του 2020.

Αυτό, όμως, θα πρέπει να το κάνουμε με άμεσο και με έξυπνο τρόπο. Αν φταίνε τα σχολεία -δημοτικά, γυμνάσια ή λύκεια- αν πρέπει να εφαρμόσουμε διαφορετικούς κανόνες στην αγορά, αυτές είναι αποφάσεις που πρέπει να λαμβάνονται με ταχύτητα και, αν θέλετε, και εξειδικευμένα για κάθε περιοχή της χώρας μας, πόσο μάλλον για τη Θεσσαλονίκη.

Από την άλλη πλευρά, εκείνο που τέθηκε -και χάρηκα πολύ που ήταν παρόντες και οι οικονομικοί παράγοντες της πόλης- είναι το πώς θα πρέπει να τονώσουμε την οικονομική ζωή της πόλης, κάτι που επίσης είναι εξαιρετικά σημαντικό. Οπότε, είμαστε όλοι σε εγρήγορση, δεν εφησυχάζουμε ούτε στιγμή και θα πρέπει να κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας -ο κάθε δημότης της πόλης αλλά και ο καθένας που έχει μια οποιαδήποτε δικαιοδοσία- ώστε να μην ξαναγυρίσει ο χρόνος πίσω στον Οκτώβριο, στον Νοέμβριο, στον Δεκέμβριο του 2020”.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ