Κυριακή, 16 Φεβρουαρίου, 2025
9.5 C
Thessaloniki
Κυριακή, 16 Φεβρουαρίου, 2025
spot_img

Καταψηφίστηκε το πρόγραμμα των 52ων Δημητρίων από το δημοτικό συμβούλιο

Μετά από 52 χρόνια το ιστορικό Φεστιβάλ των Δημητρίων, βρίσκεται στον αέρα καθώς το πρόγραμμα του φεστιβάλ για φέτος καταψηφίστηκε από το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης.

Σε μια μισοάδεια αίθουσα, η αρμόδια αντιδήμαρχος Έλλη Χρυσίδου παρουσίασε σήμερα Δευτέρα 27 Ιουλίου το πρόγραμμα των φετινών 52ων Δημητρίων. Δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης άσκησαν κριτική στη διοίκηση του δήμου τόσο για τις διοργανώσεις προηγουμένων χρόνων, καθώς και για τις φετινές απευθείας αναθέσεις ενώ έκαναν λόγο και για ασάφειες στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων.

Κριτική ασκήθηκε και στην απόφαση του δήμου να συμπεριλάβει στα Δημήτρια, εκδηλώσεις σχετικές με την επέτειο της Οκτωβριανής Επανάστασης.

Τελικά ο επικεφαλής της παράταξης «Εντάξει», Σταύρος Καλαφάτης ζήτησε ονομαστική ψηφοφορία. Μέσα στην αίθουσα δεν βρίσκονταν αρκετοί σύμβουλοι της «Πρωτοβουλίας», με αποτέλεσμα το πρόγραμμα του Φεστιβάλ να καταψηφιστεί με 16 ψήφους (συμπεριλαμβάνονται και τα λευκά). Υπέρ ψήφισαν οι δημοτικοί σύμβουλοι της «Πρωτοβουλία», εκτός του Ανδρέα Κουράκη, του Παναγιώτη Αβραμόπουλου και του Κωνσταντίνου Ζέρβα, καθώς και οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης, “Ανοιχτή Πόλη”.

Το θέμα αναμένεται να επανέλθει στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο, μέχρι τότε η διοργάνωση βρίσκεται στον αέρα.

πηγή thestival

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ