Πέμπτη, 25 Ιουλίου, 2024
30.3 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 25 Ιουλίου, 2024
spot_img

“…κόκκινη κλωστή δεμένη…” από την Παναγιώτα και την Ελένη Κοκκίνου

Πορτραίτα, σιλουέτες, στιγμές καθημερινότητας, το μαγικό ηλιοβασίλεμα, αλλά και τα απλά αντικείμενα, οι ιδιαίτερες οπτικές γωνίες, δυναμικές και ιδιαίτερων διαστάσεων,η ανθρώπινη δημιουργία και η κατάφαση στη ζωή είναι τα θέματα της φωτογραφικής έκθεσης «…κόκκινη κλωστή δεμένη…» των αδερφών Παναγιώτας και Ελένης Κοκκίνου. Η δεύτερη έκθεση της σειράς Παράλληλες ματιές εγκαινιάζεται στη «Ζώγια», στην οδό Αλ. Σβώλου 54, την Τετάρτη 11 Απριλίου. στις 20.00΄ και θα διαρκέσει μέχρι τις 13 Μαΐου.

Οι αδερφές Παναγιώτα και Ελένη Κοκκίνου, γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στη Θεσσαλονίκη σε μία πολύτεκνη οικογένεια. Η Παναγιώτα είναι νηπιαγωγός και η Ελένη εργάζεται στο λογιστήριο μίας εταιρίας. Έχουν παρακολουθήσει μαθήματα φωτογραφίας και ασχολούνται ερασιτεχνικά με τη φωτογραφία τα τελευταία δύο χρόνια. Είναι ανήσυχα πνεύματα στην αναζήτηση εμπειριών στο χώρο της τέχνης: η Ελένη ασχολήθηκε με τη μουσική και η Παναγιώτα με εικαστικές δημιουργίες, κόσμημα και ποίηση.

Για την Ελένη η φωτογραφία είναι πάγωμα στιγμών, αποτύπωμα αναμνήσεων, υπενθύμιση εμπειριών, χαρά, δημιουργία, έκφραση, διοχέτευση συναισθημάτων. Η Παναγιώτα, μέσα από τον φωτογραφικό της φακό ταξιδεύει στο όνειρο, χαίρεται την ομορφιά που συναντά γύρω της, απολαμβάνει την αλληλεπίδραση με τα φωτογραφιζόμενα πρόσωπα, παίζει, εκφράζει συναισθήματα, μοιράζεται όμορφες εικόνες και στιγμές. Αγαπημένο θέμα για την Ελένη είναι η οπτική του να βλέπει ο θεατής τρισδιάστατη την εικόνα, μπαίνοντας μέσα σ’αυτήν. Η Παναγιώτα λατρεύει τα ηλιοβασιλέματα στην παραλία της Θεσσαλονίκης και τις όμορφες στιγμές, με ανέμελα χαρούμενα πρόσωπα.

Ζώγια, τηλ. 2310 243459.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ