Σάββατο, 18 Ιανουαρίου, 2025
4.7 C
Thessaloniki
Σάββατο, 18 Ιανουαρίου, 2025
spot_img

Μάνος Μυλωνάκης LIVE στο MOMus»

Με παλιές αγαπημένες, αλλά και νέες ακυκλοφόρητες συνθέσεις του Μάνου Μυλωνάκη θα ξεκινήσει η νέα χρονιά στο MOMus-Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης-Συλλογές Μακεδονικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης και Κρατικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης (Εγνατίας 154, εντός ΔΕΘ-HELEXPO), το Σάββατο 4 Ιανουαρίου 2020, στις 19:00. Στην μουσική βραδιά ο Μάνος Μυλωνάκης θα παρουσιάσει ζωντανά, με πιάνο, ηλεκτρονικά στοιχεία, μουσικά κουτιά και ασυνήθιστα μουσικά όργανα, τις πρόσφατες μουσικές του για το θέατρο (Festen, Zyklon, Ποιός σκότωσε το σκύλο τα μεσάνυχτα, Γλάρος κ.α.).

Μαζί του η Χριστίνα Γεωργελή (βιολί) και ο Θοδωρής Παπαδημητρίου (τσέλο).

Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

 

BIO / EARLYWORK:

Ο Μάνος Μυλωνάκης είναι συνθέτης και αρχιτέκτονας. Γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1983, όπου ζει και εργάζεται. Σπούδασε πιάνο και ανώτερα θεωρητικά σε πτυχιακό επίπεδο. Ασχολήθηκε ερευνητικά με την “ηχητική” αρχιτεκτονική και το ρόλο του υποκειμενισμού στην ηχητική αντίληψη του αρχιτεκτονικού χώρου (Soundscapes, 2008).

Η ενασχόλησή του με τη σύνθεση, την ενορχήστρωση και τη μουσική παραγωγή ξεκίνησε το 2006, όταν ίδρυσε, μαζί με τον Γιώργο Παπαδόπουλο, το σχήμα των YourHand in Mine (cinematic – folk), το πρότζεκτ που ουσιαστικά τον εισήγαγε στη σύνθεση για εικόνα.

Ως ένας εκ των δύο YourHand in Mine, ο Μάνος Μυλωνάκης είχε την ευκαιρία να δώσει συναυλίες τόσο σε μικρούς χώρους όσο και σε μεγάλες διοργανώσεις και φεστιβάλ, να ασχοληθεί πιο επισταμένα με τη σύνθεση, τη μουσική τεχνολογία, τις μουσικές του δρόμου, αλλά και να χτίσει μια μεγάλη συλλογή από μουσικά όργανα: wurlitzerpiano, ακκορντεόν, ηλεκτρικό μπάσο, κιθάρες, κρουστά, persephone, stroh-violin, γιουκαλίλι, μεταλόφωνο, μελόντικα, toypiano, μουσικά κουτιά…Μετρά ήδη 3 δισκογραφικές παρουσίες με αυτό το σχήμα, ανάμεσα στις οποίες ένα πρωτότυπο soundtrack για το βωβό ιαπωνικό αριστούργημα EveryNightDreams (1933) του MikioNaruse, έπειτα από ανάθεση από το 48ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσ/νίκης το 2007.

 

SOLO WORK:

Το καλοκαίρι του 2014, και μετά τη διάλυση των YHIM, ο Μάνος Μυλωνάκης ταξιδεύει στο Reykjavik, όπου με ντόπιους μουσικούς ηχογραφεί το πρώτο του προσωπικό EP, Sólfar, για πιάνο και κουαρτέτο εγχόρδων.

Στη συνέχεια, επικεντρώνεται στη μουσική για το Θέατρο και συνθέτει πρωτότυπη μουσική για τα εξής θεατρικές παραστάσεις:

– Σκηνικές διασκευές τραγουδιών για το “Συνέβη και του χρόνου” του AlanEyckbourn (Κ.Θ.Β.Ε., Νοέμβριος 2014).

– Πρωτότυπη μουσική για το “Zyklon ή το πεπρωμένο” του Θανάση Τριαρίδη (Θέατρο BlackBox και Αλκμήνη, άνοιξη 2015).

– Πρωτότυπη μουσική για το “Γλάρο” του A. P. Checkhov (TeatruNationalMarinSorescu, Κραϊόβα, Ρουμανία, Δεκέμβριος 2015).

– Ενορχηστρώσεις στη μουσική του Β.Τσιτσάνη με παιδικά όργανα για το θεατρικό “Μ.Α.Ι.Ρ.Ο.Υ.Λ.Α.” της Λένας Κιτσοπούλου (Θέατρο Τ, Θεσ/νίκη, Ιανουάριος 2016).

– Πρωτότυπη μουσική για το “Festen” του Thomas Vinterberg (Κ.Θ.Β.Ε., Νοέμβριος 2016)

– Πρωτότυπη μουσική για την “Πράσινη Γάτα” της EliseWilk (Δηπεθέ Κοζάνης, Ιανουάριος 2018)

– Πρωτότυπη μουσική για το “Περιμένοντας το Γκοντό” του SamuelBeckett (Κ.Θ.Β.Ε., Φεβρουαριος 2018)

– Πρωτότυπη μουσική για το “Ποιός σκότωσε το σκύλο τα μεσάνυχτα” του Mark Haddon (Κ.Θ.Β.Ε. Νοέμβριος 2018)

– Πρωτότυπη μουσική για τις “Ψευδαισθήσεις” του IvanVyrypaev (Θέατρο Τ, Θεσ/νίκη, Μάρτιος 2019).

 

CURRENT:

Παράλληλα, ο Μάνος Μυλωνάκης συνθέτει μουσική για μικρά και μεγαλύτερα ντοκυμαντέρ, μικρά onlinevideos και άλλα πρότζεκτ (Χαίρε και πίει ευ, UrbanLighscapes, Μια Γειτονιά στο Όριο) ενώ δίνει συναυλίες σε ιδιαίτερους χώρους και περιστάσεις (PicNicUrban Festival 2014, SofarSounds 2015, Φεστιβάλ Δημητρίων 2015, Music On Open Stage Festival 2016, PianoDay-Amsterdam 2018, Vovousa Festival 2018).

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ