Κυριακή, 21 Ιουλίου, 2024
34.3 C
Thessaloniki
Κυριακή, 21 Ιουλίου, 2024
spot_img

Μαθητές της Ακαδημίας Ρομποτικής παρέλαβαν τα πτυχία τους στο Βελλίδειο

Περισσότερα από 2.000 άτομα από πολλές περιοχές της χώρας, μεταξύ των οποίων περίπου 650 παιδιά, βρέθηκαν σήμερα, στο συνεδριακό κέντρο «Ιωάννης Βελλίδης» της ΔΕΘ-HELEXPO στη Θεσσαλονίκη, για να παραλάβουν τις βεβαιώσεις φοίτησής τους στην Ακαδημία Ρομποτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Η Ακαδημία, η οποία συμπληρώνει φέτος τον τρίτο χρόνο πανελλαδικής δράσης της, υποδέχθηκε μαθητές από Ορεστιάδα, Αλεξανδρούπολη, Ξάνθη, Δράμα, Σέρρες, Κιλκίς, Χαλκιδική, Θεσσαλονίκη, Πέλλα Ημαθία, Κατερίνη, Κοζάνη, Πτολεμαΐδα, Ιωάννινα, Τρίκαλα, Λάρισα και αρκετές ακόμη περιοχές της χώρας και τους επίδωσε τα πτυχία για την επιτυχή παρακολούθηση των προγραμμάτων ρομποτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Στους παρευρισκόμενους μίλησε η Dr. Chrissi Nerantzi, Principal Lecturer in Academic Continuing Professional Development, από το Πανεπιστήμιο Metropolitan του Μάντσεστερ στην Αγγλία.

Στην εκδήλωση πραγματοποιήθηκε ακόμα , η απονομή των πιστοποιήσεων στους εκπαιδευτές του δικτύου, βραβεύτηκε η αγωνιστική ομάδα, ενώ τιμήθηκε και η σχεδιαστική ομάδα του ρομπότ ACE, που διακρίθηκε σε διεθνή διαγωνισμό στο Λος Άντζελες των ΗΠΑ, καταλαμβάνοντας την τρίτη θέση.

Παράλληλα μικροί και μεγάλοι ψυχαγωγήθηκαν με διαδραστικά παιχνίδια, πριν από την τελετή απονομής στους νέους πτυχιούχους.

Η Ακαδημία Ρομποτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας είναι η πρώτη εκπαιδευτική ακαδημία αυτού του τύπου στην Ελλάδα και αποτελεί ένα πρόγραμμα του Τμήματος Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Ιδρύματος.

Επιστημονικά υπεύθυνος της Ακαδημίας Ρομποτικής είναι ο επίκουρος καθηγητής του Τμήματος Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Νικόλαος Φαχαντίδης, του οποίου γνωστικό αντικείμενο αποτελεί η έρευνα εστιασμένη στην εφαρμογή τεχνολογιών ρομποτικής σε κοινωνικές και εκπαιδευτικές δράσεις στο χώρο της τυπικής εκπαίδευσης, της ειδικής αγωγής και της διά βίου μάθησης από το 2000.

“Η Ακαδημία Ρομποτικής κλείνει τα 3 χρόνια λειτουργίας της στη διάσταση που έχει τώρα. Σήμερα βρίσκονται εδώ τα παιδιά που παρακολουθούν τα προγράμματα της Ακαδημίας. Είναι το επιστημονικό αποτέλεσμα των ερευνών που κατέληξε σε κάτι συγκεκριμένο και το πανεπιστήμιο αποφάσισε αυτό να το βγάλει προς τα έξω. Η Ρομποτική δεν είναι μια επιστήμη από μόνη της, είναι ένας χώρος ου συγκεντρώνει άλλες επιστήμες. Εμείς το αξιοποιούμε αυτό εκπαιδευτικά καθώς μπορεί να αποτελέσει μαθησιακό περιβάλλον το οποίο μπορεί να συγκεντρώσει όλα τα αντικείμενα και να υποστηριχτούν, όπως και η ανάπτυξη δεξιοτήτων”, τόνισε ο κ. Φαχαντίδης.

Διδάσκοντες της Ακαδημίας Ρομποτικής είναι καθηγητές πανεπιστημίου, διδάκτορες και υποψήφιοι διδάκτορες, μεταπτυχιακοί φοιτητές, καθώς και ομάδα υποστήριξης αποτελούμενη από καταρτισμένους επαγγελματίες με εμπειρία σε δραστηριότητες με παιδιά.

πηγή: thestival

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ