Πέμπτη, 25 Ιουλίου, 2024
32.3 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 25 Ιουλίου, 2024
spot_img

Με ένα δέντρο σε κάθε σχολείο τίμησε ο δήμος Νεάπολης-Συκεών την Παγκόσμια Ημέρα Δασών

Με ένα δέντρο για κάθε σχολείο και το σύνθημα «Το δέντρο μας, το δάσος μας» ο δήμος Νεάπολης-Συκεών και η αντιδημαρχία Περιβάλλοντος τίμησαν την 21η Μαρτίου, Παγκόσμια Ημέρα Δασών.

Περίπου 85 δεντράκια έφτασαν από νωρίς το πρωί σε όλες τις σχολικές μονάδες του δήμου με ένα μήνυμα για όσα σημαίνει το δάσος για τη ζωή μας, το περιβάλλον και την ευημερία μας.

Σε δύο από τα σχολεία του δήμου, το 3ο γυμνάσιο Συκεών και στο 10ο δημοτικό σχολείο Νεάπολης τα δεντράκια παρέδωσαν ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης μαζί με την αρμόδια αντιδήμαρχο Παρή Γενίτσαρη.

Ο δήμαρχος Σίμος Δανιηλίδης αναφερόμενος στις λειτουργίες ζωτικής σημασίας που επιτελούν τα δέντρα και βέβαια το δάσος υπογράμμισε το χαμηλό ποσοστό πρασίνου ανά κάτοικο που χαρακτηρίζει τη Θεσσαλονίκη αν και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) έθεσε ως κατώτατο όριο για τις πόλεις τα 9 τ.μ πρασίνου ανά κάτοικο.

Επισημαίνοντας στα παιδιά τη σημασία που έχει να «υιοθετήσουν» τα δεντράκια, θυμήθηκε έναν φωτισμένο δάσκαλο των δικών του μαθητικών χρόνων που βάφτιζε τα δεντράκια με τα ονόματα των παιδιών για να τους εμφυσήσει την ανάγκη να τα ποτίζουν και να τα φροντίζουν.

Μάλιστα ο δήμαρχος αναφέρθηκε στα ολέθρια αποτελέσματα για την υγεία μας από την έλλειψη πρασίνου και στην ανάγκη απομάκρυνσης της ΔΕΘ από το κέντρο προκειμένου στους χώρους της να δημιουργηθεί ένα μητροπολιτικό πάρκο που θα βελτιώσει την αναλογία πρασίνου για τους κατοίκους της Θεσσαλονίκης.

Η αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Παρή Γενίτσαρη από την πλευρά της υπενθύμισε στα παιδιά την πολύτιμη προσφορά των δέντρων κυρίως μέσα από την παραγωγή οξυγόνου και τη δέσμευση διοξειδίου του άνθρακα. Αναφερόμενη στην πρωτοβουλία της αντιδημαρχίας Περιβάλλοντος τόνισε ότι «η συμβολική προσφορά δέντρων στα σχολεία υπογραμμίζει το ζωτικό ρόλο του δέντρου και του δάσους στη ζωή και την καθημερινότητά μας σε όλη τη διάρκεια του βίου μας γι’ αυτό πρέπει να μάθουμε από τα μαθητικά μας χρόνια κιόλας να τα αγαπάμε και να τα προστατεύουμε».

Τέλος, δήμαρχος και αντιδήμαρχος κάλεσαν για άλλη μια φορά τη σχολική κοινότητα να συμμετέχει ενεργά στο πρόγραμμα δενδροφυτεύσεων στις σχολικές αυλές με τη διάθεση δέντρων και φυτών καθώς και την επιστημονική και τεχνική υποστήριξη της Υπηρεσίας Πρασίνου.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ