Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2024
34.8 C
Thessaloniki
Τρίτη, 23 Ιουλίου, 2024
spot_img

Με επιτυχία η «25η Γιορτή Κερασιού Όσσας»

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η «25η Γιορτή Κερασιού Όσσας», που οργάνωσε ο Σύλλογος Οσσαίων «Η Αγία Κυράννα», το Σαββατοκύριακο 29 και 30 Ιουνίου, στην όμορφη και φιλόξενη αυλή του παλαιού Δημοτικού Σχολείου Όσσας, μπροστά από το ιστορικό κτίριο του 1926, φωτισμένο κατάλληλα για την περίσταση.
Τη βραδιά «άνοιξε» η Πρόεδρος του Συλλόγου Οσσαίων κ. Σοφία Καραϊωάννου, καλωσορίζοντας όλους τους επισκέπτες και τους φιλοξενούμενους συλλόγους με τα χορευτικά τους, ευχαριστώντας ταυτόχρονα όλους τους εθελοντές της γιορτής για την πάντα πρόθυμη βοήθειά τους! Αναφέρθηκε στα τελευταία 25 χρόνια συνεχούς διοργάνωσης της Γιορτής Κερασιού από τον Σύλλογο Οσσαίων και έκανε έναν αριθμητικό απολογισμό όλων αυτών των χρόνων που μεταφράζεται σε 12 Διοικητικά Συμβούλια, 45 ορχήστρες, 2000 χορευτές, 100.000 σουβλάκια… κλπ. κλπ.
Τα προσκεκλημένα χορευτικά του Πολιτιστικού Συλλόγου Καβαλαρίου Λαγκαδά, του Πολιτιστικού Συλλόγου Τερπνής Σερρών και του Συλλόγου Κρητών Βρακοφόρων Μακεδονίας παρουσίασαν ένα εξαιρετικό πρόγραμμα με χορούς της Μακεδονίας, της περιοχής Σερρών και της Κρήτης, αντίστοιχα. Τη βραδιά πλαισίωσε η ορχήστρα του Αργύρη Μάντσου, ενώ με την γκάιντα συνόδευσε ο Γιάννης Ραφαήλ Λαγκάνης. Η Πρόεδρος του Συλλόγου Οσσαίων προσέφερε στους τρεις συλλόγους καλάθια με ντόπια χειροποίητα προϊόντα και ευχήθηκε καλή συνέχεια στο έργο τους. Ακολούθησε μουσική, χορός, γλέντι και τραγούδι για όλο τον κόσμο, με πολύ κέφι και ζωντάνια!
Στο πλαίσιο των παράλληλων εκδηλώσεων, η Θεατρική Ομάδα Όσσας συμμετείχε, την Κυριακή 30 Ιουνίου, με το έργο «Πένθιμη Σουαρέ», ενθουσιάζοντας για άλλη μια φορά το θεατρόφιλο κοινό της Όσσας και όσους δεν κατάφεραν να βρίσκονται στην πρεμιέρα του Μαΐου!
Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους ο αντιπεριφερειάρχης αγροτικής οικονομίας κ. Γεώργιος Κεφαλάς, η δήμαρχος Λαγκαδά κ. Νίκη Ανδρεάδου, ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων και Υποδομών κ. Ευάγγελος Γεράκης, ο Αρχιμ. Ιερομόναχος και εκ των ιερέων του ναού της Αγίας Κυράννας π. Χρυσόστομος Μπουνταλάκης, ο πρόεδρος της Κοινότητας Βερτίσκου κ. Κωνσταντίνος Κώττας, ο πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Χωρούδας κ. Βασίλειος Χρηστίδης, η δημοσιογράφος Ζωή Αγαθοπούλου κ.ά.
“Ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ οφείλουμε σε όλες τις δραστήριες κυρίες και σε όλους τους ακούραστους εθελοντές του συλλόγου μας, που κατέβαλαν κάθε δυνατή προσπάθεια για την άρτια οργάνωση της εκδήλωσης, στην εταιρία Condito για την προσφορά των σαλατών της εκδήλωσης, στα Κρέατα Μακεδονίας Αστερίου, στην Νάστας Ποτοδιακίνηση, στο «Ζυμαράκι της Κυριακής», στους φίλους επαγγελματίες που συμμετείχαν στο έντυπο προβολής, στο ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης, στην ηθοποιό Σοφία Ταγταλενίδου για τον άψογο συντονισμό της Θεατρικής μας Ομάδας και στον γραφίστα μας Δημήτρη Καμάρη για την εξαιρετική επιμέλεια του 39ου φύλλου της εφημερίδας «ΟΣΣΑ» και των εντύπων μας! Φυσικά, ευχαριστούμε τους συλλόγους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά μας και τα χορευτικά τους για το υπέροχο πρόγραμμα που μας παρουσίασαν!”, αναφέρει σε ανακοίνωση ο Σύλλογος.
Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν με την ευγενική υποστήριξη της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού του Δήμου Λαγκαδά.
Σύλλογος Οσσαίων «Η Αγία Κυράννα»
Τ.Κ. 57200 – Όσσα Λαγκαδά
Π.Ε. Θεσσαλονίκης
τηλ.: 6937310301 / 6945055380

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ