Πέμπτη, 25 Ιουλίου, 2024
32.3 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 25 Ιουλίου, 2024
spot_img

Με επιτυχία η παρουσίαση των “Πικραλίδων” του Στάθη Μασκαλίδη, στον Πολυχώρο Μαλλιάρης-Παιδεία “Ανατόλια”

Το νέο βιβλίο του Στάθη Μασκαλίδη με τίτλο “Πικραλίδες” (εκδόσεις Κομνηνός) παρουσιάστηκε με επιτυχία απόψε (22/5) στον Πολυχώρο Μαλλιάρης-Παιδεία “Ανατόλια”, Δ. Γούναρη 39, Καμάρα.
Το περιεχόμενο του βιβλίου και τα χαρακτηριστικά του συγγραφέα περιέγραψαν και ανέλυσαν οι αξιόλογοι ομιλητές, ο  Χρήστος Καραγιαννόπουλος, δημοσιογράφος,

και η Λένα Παπαθανασίου, βιβλιοθηκονόμος.

από αριστερά: Χρήστος Καραγιαννόπουλος, Στάθης Μασκαλίδης, Εύα Μαράκη, Λένα Παπαθανασίου

Συντόνισε η κ. Εύα Μαράκη, φιλόλογος, book blogger στο βιβλίο της παρέας, αρθρογράφος, η οποία υπέβαλε ερωτήσεις στον συγγραφέα, ο οποίος ξεδίπλωσε όλες τις πτυχές του μυθιστορήματος, αποκαλύπτοντας στοιχεία της έμπνευσης του και των βαθύτερων στοιχείων των ηρώων του.

Ανέφερε με συγκίνηση ότι αφιερώνει το βιβλίο στην γυναίκα του, η οποία λειτουργεί σας πικραλίδα για τον ίδιο.

Ο κ. Μασκαλίδης συζήτησε με το κοινό και απάντησε σε ερωτήσεις του.

Στην διάρκεια της εκδήλωσης ανεγνώστη επιστολή του δημάρχου Καστοριάς Ιωάννη Κορεντσίδη, ο οποίος χαρακτήρισε τιμητικό για το δήμο το γεγονός ότι ο συγγραφέας εργάζεται στις υπηρεσίες του.

Τέλος, υπέγραψε αντίτυπα του βιβλίου του.

Υπόθεση:

Η ιστορία διαδραματίζεται στην περιοχή της Καστοριάς σε δύο χρονικές περιόδους. Το παρελθόν, με τα εφηβικά χρόνια των πρωταγωνιστών, εναλλάσσεται με το παρόν, όπου συναντάμε τους ήρωες στην ηλικία των 40 περίπου χρόνων.
Τις γαλήνιες ζωές μιας παρέας παιδιών έρχονται να αναταράξουν, προκαλώντας σεισμικούς κλυδωνισμούς, τα πρώτα ερωτικά σκιρτήματα.
Ο έρωτας μιας γυναίκας αλλάζει τα δεδομένα, καταλύει τους άρρηκτους δεσμούς της φιλίας, παρασύρει κάποιους από τους ήρωες στα άκρα, τους οδηγεί στην άβυσσο, την απόγνωση και τον θάνατο.
Χιονοστιβάδα τα γεγονότα βυθίζουν τον αναγνώστη σε έναν κόσμο πάθους, στερήσεων, πόνου, θεατή και συμμέτοχο σε μια «στημένη» σκακιέρα με τα πιόνια να τα κινεί ένας απρόβλεπτος Θεός.
Και η ελπίδα; Υπάρχει ελπίδα για τους ήρωες; Έχει χαθεί στο πέρασμα του χρόνου και στις δυσκολίες της ζωής ή η φλόγα της θα αναζωπυρωθεί, θα τα αλλάξει όλα και θα φέρει τη λύτρωση;

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ