Κυριακή, 21 Ιουλίου, 2024
34.3 C
Thessaloniki
Κυριακή, 21 Ιουλίου, 2024
spot_img

Με επιτυχία το 13ο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Χορωδιών Μιούζικαλ

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το 13ο Παγκόσμιο Φεστιβάλ Χορωδιών Μιούζικαλ στις 11 και 12 Μαΐου 2024, που διοργάνωσαν ο Πολιτιστικός Σύλλογος και η χορωδία «ΚΟΡΑΗΣ», στην Αίθουσα Τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Στο Φεστιβάλ συμμετείχαν χορωδίες από Φινλανδία, Ουκρανία, Πολωνία, Σερβία, Βουλγαρία, Τουρκία και Ελλάδα. Συμμετείχαν επίσης χορευτικά σύνολα της Σχολής Χορού Vista καθώς και πολυμελής ορχήστρα χάλκινων από τη Στρούμιτσα, η οποία και πρωταγωνίστησε σε μια αξέχαστη Βαλκανική βραδιά με όλες τις συμμετέχουσες χορωδίες και τους θεατές.

Το Σάββατο 11/5 πραγματοποιήθηκε το διαγωνιστικό μέρος του Φεστιβάλ. Την Κριτική Επιτροπή αποτέλεσαν oι καταξιωμένοι διευθυντές χορωδιών: Κωστής Κωνσταντάρας, Anna Grabowska-Borys από την Πολωνία και η Jasenka Ostojić από την Κροατία που βαθμολόγησαν και βράβευσαν τις παρακάτω χορωδίες:

1. ΧΡΥΣΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ & 1ο ΒΡΑΒΕΙΟ τη χορωδία Vocal Group “La fede”, από τη Μεσήμβρια της Βουλγαρίας. To Βραβείο συνοδεύτηκε με χρηματικό έπαθλο 1000 €

2. ΑΣΗΜΕΝΙΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ & 2ο ΒΡΑΒΕΙΟ τη χορωδία Espoo Male Singers-ESMILA, Espoo Φινλανδία To Βραβείο συνοδεύτηκε με χρηματικό έπαθλο 600 €

3. ΑΣΗΜΕΝΙΟ ΜΕΤΑΛΛΙΟ & 3ο ΒΡΑΒΕΙΟ τη χορωδία Cantus Atenas Youth Choir, Αθήνα, Ελλάδα To Βραβείο συνοδεύτηκε με χρηματικό έπαθλο 400 € .

Την Κυριακή 12/5 το πρωί, η εκπρόσωπος της European Choral Association κυρία Jozi Vovk παρουσίασε το έργο της Οργάνωσης καθώς και τις δυνατότητες και ευκαιρίες που αυτή παρέχει στις Ευρωπαϊκές χορωδίες. Ενώ την Κυριακή, το απόγευμα το Φεστιβάλ συνεχίστηκε με συναυλίες χορωδιών με ελεύθερο και Μιούζικαλ πρόγραμμα και ακολούθησε η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του Διαγωνισμού.

Το Φεστιβάλ πραγματοποιήθηκε με την Αιγίδα του Δήμου Θεσσαλονίκης και με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

Το Φεστιβάλ παρουσίασε η ηθοποιός Βιβή Παντελίδου.

 

Το Παγκόσμιο Φεστιβάλ Χορωδιών Μιούζικαλ είναι αφιερωμένο από την ίδρυσή του στην Ειρήνη, τη Φιλία, τη Συνεργασία, τη Συναδέλφωση και την Αλληλεγγύη ανάμεσα στους λαούς. Για το Δ.Σ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ