Κυριακή, 14 Ιουλίου, 2024
26.8 C
Thessaloniki
Κυριακή, 14 Ιουλίου, 2024
spot_img

Με επιτυχία το 42 Πανελλήνιο Αντάμωμα των Σαρακατσαναίων

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το τριήμερο 42ο Πανελλήνιο Αντάμωμα των Σαρακατσαναίων στο Περτούλι Τρικάλων (28,29 & 30/6), παρουσία πλήθους κόσμου και με τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού συλλόγων.

Το Αντάμωμα ήταν αφιερωμένο στα 50 χρόνια της Τούρκικης κατοχής στην Κύπρο.

Δυναμικό παρών έδωσαν ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Σαρακατσαναίων κ. Γρηγόρης Λέφας και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, που υλοποίησαν για άλλη μια φορά, με επιτυχία, μια ακόμη μεγάλη διοργάνωση για την διάσωση και διάδοση της πλούσιας Σαρακατσάνικης Παράδοσης.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε από τον Πρόεδρο κ. Λέφα (φωτογραφία θέματος) στην απόκτηση ελληνικής ιθαγένειας του Προέδρου της Ομοσπονδίας Σαρακατσαναίων Βουλγαρίας κ. Νίκου Κίτσιου, η οποία έγινε με την σημαντική συμβολή του πρώην Προέδρου της ΠΟΣΣ κ. Γιώργου Μουτσιάνα.

Το 42ο Πανελλήνιο Αντάμωμα των Σαρακατσαναίων είχαν τη χαρά να το παρακολουθήσουν οι Σαρακατσάνοι της Κεντρικής Μακεδονίας από τον τηλεοπτικό σταθμό EURO CHANNEL, όπου θα μετατοδεί σε επανάληψη σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Παρόντες ήταν μεταξύ άλλων, ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Τρίκκης-Γαρδικίου και Πύλης κ. Χρυσόστομος, ο Υπουργός  Ψηφιακής  Διακυβέρνησης  κ. Δημητρίου Παπαστεργίου, Μακεδονίας Θράκης Υφυπουργός κ. Κων/νος Γκιουλέκας, η Υφυπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας κ. Κατερίνα Παπακώστα, ο Υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Χρήστος Κέλλας, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Δημήτριος Κουρέτας, η Αντιπεριφερειάρχης Τρικάλων κ. Χρύσα Ντιντή, ο Δήμαρχος Πύλης κ. Κων/νος Μαράβας, ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Νικόλαος Σακάς , ο Δήμαρχος Λάρισας κ. Αθανάσιος Μαμάκος, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Λάρισας κ. Βασίλειος Κόκκαλης, Αντιδήμαρχοι και δημοτικοί Σύμβουλοι του Δήμου Πύλης.

 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ