Πέμπτη, 25 Ιουλίου, 2024
32.3 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 25 Ιουλίου, 2024
spot_img

Με Γαλλική δραματική κομεντί συνεχίζονται σήμερα οι προβολές στο “Σινε Θερμαίς”

Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού Περιβάλλοντος και Αθλητισμού Θέρμης (ΔΕΠΠΑΘ) συνεχίζει και την  εβδομάδα  που διανύουμε το Θερινό Δημοτικό Κινηματογράφο «Σινε Θερμαίς» με μοναδικές βραδιές κάτω από τ’ αστέρια του ουρανού και διαλεγμένες ταινίες από το Γερμανικό και Γαλλικό κινηματογράφο, ταινίες μικρού μήκους και ντοκιμαντέρ.

Πρόκειται για μία πρωτοβουλία που γίνεται σε συνεργασία με το Διεθνές Φεστιβάλ Μικρού Μήκους Δράμας, το Γαλλικό Ινστιτούτο (IFG) και την πρεσβεία της Γαλλίας, το Goethe-Institut, το Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο, την Πρεσβεία της Ισπανίας, το Ινστιτούτο Θερβάντες και την Πρεσβείας της Κολομβίας στην Αθήνα.

Η αυλαία άνοιξε την περασμένη εβδομάδα και οι προβολές συνεχίζονται , σήμερα με μία ξεχωριστή δραματική κομεντί. Ώρα έναρξης των προβολών καθημερινά στις 21.00΄.

Το πρόγραμμα των προβολών για σήμερα Τρίτη 3 Ιουλίου και αύριο Τετάρτη 4 Ιουλίου 2018 έχει ως εξής:

ΤΡΙΤΗ 3 Ιουλίου 2018 – Βικτώρια / Victoria
(Γαλλία, 2016, Δραματική κωμεντί, 96’) Σκην.: Justine Triet

Η ποινικολόγος Βικτώρια συναντάει σε έναν γάμο τον φίλο της τον Vincent και ένα πρώην βαποράκι που είχε ξελασπώσει, τον Sam. Την επομένη, ο Vincent κατηγορείται για απόπειρα δολοφονίας. Η Βικτώρια αναλαμβάνει με βαριά καρδιά να τον υπερασπιστεί ενώ προσλαμβάνει τον Sam σαν οικιακό βοηθό. Αυτή είναι και η αρχή της λαίλαπας για εκείνη.

ΤΕΤΑΡΤΗ 4 Ιουλίου 2018 – Προϋποθέσεις για να θεωρείται κανείς φυσιολογικός / Requisitos para ser una persona normal
(Ισπανία, 2015, Ρομαντική κωμεντί, 81’) Σκην.: Leticia Dolera

therino 1VICTORIA SOSTO

Η Μαρία είναι μια τριαντάχρονη γυναίκα που βλέπει τη ζωή να της γυρνά την πλάτη: δεν έχει δουλειά, της έχουν κάνει έξωση, η αισθηματική της ζωή είναι ανύπαρκτη κι έχει απομακρυνθεί από την οικογένειά της. Όταν σε μια συνέντευξη τη ρωτούν τι άνθρωπος είναι, εκείνη συνειδητοποιεί ότι δεν πληροί καμία από τις προϋποθέσεις ώστε να θεωρείται «φυσιολογική», και αποφασίζει να αλλάξει.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ