Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024
35.3 C
Thessaloniki
Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024
spot_img

“Νύχτα Σιωπής” από την Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης

Η Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης καλεί τα μέλη της και τους φίλους της στην 7η προβολή για τη σεζόν 2017-2018 με την ταινία “Νύχτα Σιωπής”, την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου, ώρα 21.00΄, στον κινηματογράφο Βακούρα Ι (Ιωάννου Μιχαήλ 8, τηλ. 2310233665). Την ταινία θα προλογίσει ο κ. Κώστας Καρδερίνης.

Σκηνοθεσία: Reis Çelik. Πρωταγωνιστούν: Ilyas Salman, Dilan Aksüt, Sabri Tutal

 Υπόθεση: Ο γαμπρός είναι περίπου 60 χρονών και άρα δεν είναι ακριβώς σε ηλικία γάμου. Η νύφη έχει το πρόσωπό της κρυμμένο πίσω από ένα κόκκινο βέλο και περιμένει τον γαμπρό κρατώντας μέσα της τους φόβους της. Η πόρτα κλείνει κι οι θόρυβοι πίσω της σβήνουν. Η νύφη κι ο γαμπρός είναι τώρα μόνοι στο δωμάτιο…

«Πρόκειται για ένα δράμα δωματίου με σαφείς κοινωνικοπολιτικές προεκτάσεις, όπως αυτές αναδύονται πολυπρισματικά μέσα από ένα μικρό χωριό στην ενδοχώρα της Τουρκίας και αντικατοπτρίζουν τα ήθη, τα έθιμα, τις παραδόσεις και την εν γένει κουλτούρα ενός λαού και συνολικά την ιδιοσυγκρασία της ανθρωπογεωγραφίας της περιοχής. Ο Ρέις Τσέλικ επιχειρεί στην τρίτη μεγάλου μήκους ταινία του να καταδείξει τη φθορά όσο και την καταπίεση της ανθρώπινης ψυχοσύνθεσης, καθώς αυτή παίρνει εντολές από άγραφους κανόνες και ρητές συνθήκες αλλοτινών εποχών που έχουν περάσει ανεπιστρεπτί…», έγραψε ο Νέστορας Πουλάκος.

Κρυστάλλινη Άρκτος – Φεστιβάλ Βερολίνου – Berlin IFF 2012.

ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Email: cinelesxithess@gmail.com // Facebook: Κινηματογραφική Λέσχη Θεσσαλονίκης

Τηλ. 6945 552017 – 6974 992220

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ