Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024
35.3 C
Thessaloniki
Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024
spot_img

Οι πρώτες ανθοφορίες της άνοιξης 2018 στο Βοτανικό Κήπο Σταυρούπολης

Οι πρώιμες εντυπωσιακές ανθοφορίες καθιστούν το  Βοτανικό Κήπο Σταυρούπολης Δήμου Παύλου Μελά, πανόραμα για τις ανοιξιάτικες εξορμήσεις μικρών και μεγάλων, πριν καν ακόμα κάνουν την εμφάνιση τους τα πρώτα φύλλα.

Καλλωπιστικά δέντρα και θάμνοι, όπως της φυλλοβόλου μαγνόλιας, της κρεμοκλαδούς καλλωπιστικής κερασιάς, της καλλωπιστικής μηλιάς και αχλαδιάς, της μαόνιας, του βιβούρνου και του δαφνοκέρασου,  αλλά και των ανοιξιάτικων βολβών με τα υπέροχα αρώματα, όπως οι νάρκισσοι, τα ζουμπούλια, οι φρέζιες και οι τουλίπες.

Όλοι όσοι θέλουν να δώσουν μια ευκαιρία στον εαυτό τους να δει κάτι διαφορετικό, ξεφεύγοντας από το μονότονο γκρίζο και τη θορυβώδη ζωή της πόλης μέσα στην ίδια την πόλη, ανακαλύπτουν έναν επίγειο παράδεισο στην περιοχή της Άνω Ηλιούπολης.

Μεταξύ αυτών και μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ακόμα και προσχολικής ηλικίας,  προπτυχιακοί φοιτητές της Σχολής Γεωπονίας του ΑΠΘ για τα εργαστηριακά τους μαθήματα, αλλά και των μεταπτυχιακών φοιτητών του τμήματος Αρχιτεκτονικής τοπίου του ΑΠΘ μετά τις διακοπές του Πάσχα.

Οι ξεναγήσεις ξεκίνησαν για όλους! Κλείστε εγκαίρως ραντεβού για να απολαύσετε κι εσείς από κοντά τις ομορφιές του Βοτανικού Κήπου.

 

ΒΟΤΑΝΙΚΟΣ ΚΗΠΟΣ ΣΤΑΥΡΟΥΠΟΛΗΣ

Ο Βοτανικός Κήπος Σταυρούπολης που είναι σημείο αναφοράς όχι μόνο για τον Δήμο Παύλου Μελά, αλλά και ευρύτερα, αφού στην ελληνική επικράτεια υπάρχουν ελάχιστοι Βοτανικοί Κήποι (ολοκληρωμένοι), περιλαμβάνει μια πλούσια συλλογή 1.000 και πλέον φυτών. Είναι ένας αστικός Βοτανικός Κήπος πέντε στρεμμάτων, μια όαση πρασίνου μέσα στον πυκνοδομημένο αστικό ιστό, που επιτελεί κυρίως εκπαιδευτικό έργο.

Στα χρόνια λειτουργίας του, έχουν ξεναγηθεί πάνω από 60.000 μαθητές, περιβαλλοντικές ομάδες, σύλλογοι και άτομα κάθε ηλικίας, αποκομίζοντας βασικές γνώσεις για τον κόσμο των φυτών.

Διεύθυνση – Πρόσβαση

Ο Βοτανικός Κήπος βρίσκεται στη διεύθυνση Οδός Περικλέους 9Α Σταυρούπολη Τ.Κ. 56431 Θεσσαλονίκη κατεβαίνοντας από περιφερειακή, την οδό Μακρυγιάννη,  στο ύψος της Πλατείας Ελευθερίας, με κατεύθυνση δεξιά στο πάρκο Σόλωνος ή από την οδό Καραολή & Δημητρίου, επιλέγοντας την Κ. Κωνσταντινίδη (οδός πάνω από τον Ιερό Ναό του Αγίου Κωνσταντίνου) που οδηγεί στο Βοτανικό Κήπο.

Εύκολη η πρόσβαση με το λεωφορείο και με τη γραμμή 34 (Άνω Ηλιούπολη – Αριστοτέλους) του ΟΑΣΘ και στη στάση με το όνομα «Βοτανικός Κήπος».

Επικοινωνία

Tηλ. 2310600717 και 6946502434

Fax: 2310607121και 2313302320

Email: botanic.gard@pavlosmelas.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ