Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024
33.7 C
Thessaloniki
Σάββατο, 20 Ιουλίου, 2024
spot_img

Παγκόσμιο Συνέδριο Ποντιακού Ελληνισμού στο Πανόραμα

Η Διεθνής Συνομοσπονδία Ποντίων Ελλήνων διοργανώνει το 8ο Παγκόσμιο Συνέδριο Ποντιακού Ελληνισμού στις 5 και 6 Αυγούστου 2017, στην αίθουσα «Λίτσα Φωκίδη» του Δημαρχείου Πανοράματος, στη Θεσσαλονίκη.

Η πρώτη μέρα του συνεδρίου θα είναι αφιερωμένη στα θέματα της γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου, της ποντιακής παράδοσης και  της νεολαίας μας. Θα παραστούν σημαντικές προσωπικότητες, όπως οι πρώην πρόεδροι της Βουλής κύριοι Δημήτριος Σιούφας, Απόστολος  Κακλαμάνης,  ο  πρώην Βουλευτής Σπύρος Χαλβατζής, ο Πολιτικός Επιστήμονας και Κοινωνιολόγος Μιχάλης Χαραλαμπίδης και άλλοι,  οι οποίοι  θα αναπτύξουν την πορεία των παραπάνω θεμάτων. Τη δεύτερη μέρα θα γίνει απολογισμός απερχόμενου διοικητικού συμβουλίου και εκλογές για την ανάδειξη νέου.

Όπως αναφέρουν οι διοργανωτές:

Το διήμερο 5 και 6 Αυγούστου η καρδιά του Οικουμενικού Ποντιακού Ελληνισμού θα χτυπά στη Θεσσαλονίκη. Εκπρόσωποι του οργανωμένου ποντιακού χώρου θα συζητήσουν όλα τα μείζονα θέματα που απασχολούν τον Ποντιακό Ελληνισμό  και όχι μόνο. Θα παρθούν αποφάσεις και θέσεις μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες στον οικουμενικό ναό της δημοκρατίας του ποντιακού ελληνισμού το παγκόσμιο συνέδριο. Οι εξελίξεις τρέχουν και οφείλουμε όλοι να αρθούμε στο ύψος των περιστάσεων. Τα στελέχη των ποντιακών σωματείων καλούνται μαζικά να συμμετάσχουν και στο 8ο παγκόσμιο συνέδριο. Η πρώτη μέρα είναι ανοιχτή στο κοινό. Τη δεύτερη μέρα μπορούν να συμμετάσχουν μόνο εξουσιοδοτημένοι σύνεδροι και παρατηρητές.

Ώρα έναρξης Σάββατο 11.30 π.μ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ