Πέμπτη, 25 Ιουλίου, 2024
32.3 C
Thessaloniki
Πέμπτη, 25 Ιουλίου, 2024
spot_img

Πάνω από 10.000 επισκέπτες στην 2η Art Thessaloniki

Ξεπέρασαν τους 10.000 οι επισκέπτες της 2ης Art Thessaloniki που ολοκληρώθηκε χθες στο Διεθνές Εκθεσιακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, θέτοντας στέρεες βάσεις για ανάδειξη της σε θεσμό με διεθνή απήχηση, ο οποίος δεν έχει να ζηλέψει τίποτε από αντίστοιχες καταξιωμένες εκθέσεις του εξωτερικού.

Οι επισκέπτες της έκθεσης έφτασαν συγκεκριμένα τους 10.252, έναντι 9.420 πέρσι, ενώ πολλοί από αυτούς προέρχονταν από την Αλβανία, Καναδά, Μακάο, Νότια Αφρική και Τουρκία.

Η 2η Art Thessaloniki, την οποία διοργάνωσαν από κοινού η ΔΕΘ-Helexpo και ο καλλιτεχνικός διευθυντής της διοργάνωσης, κ. Παντελής Τσάτσης, προσέλκυσε πολλούς νέους από την Γερμανία, Αγγλία και Ιταλία, καθώς και γκρουπ φοιτητών από Σχολές Καλών Τεχνών και Αρχιτεκτονικής, οι οποίοι συμμετείχαν στις ξεναγήσεις που πραγματοποιούνταν στην έκθεση δύο φορές την ημέρα από τον ιστορικό τέχνης και αναπληρωτή καθηγητή στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, κ. Μάνο Στεφανίδη και τον ομότιμο καθηγητή Ιστορίας της Τέχνης κ. Εμμανουήλ Μαυρομμάτη.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση των διοργανωτών: Η έκθεση ήταν επιτυχημένη και εμπορικά, αφού έγιναν αγοραπωλησίες έργων τέχνης από τις περισσότερες γκαλερί, ενώ επιτεύχθηκε η δικτύωση Ελλήνων καλλιτεχνών με ξένες γκαλερί, δημιουργώντας σημαντικούς διαύλους επικοινωνίας.

Εκτός από τους επισκέπτες με ειδικό ενδιαφέρον για τα έργα τέχνης και την εμπορική τους διάσταση, την 2η Art Thessaloniki  επισκέφτηκαν πολλοί φιλότεχνοι από όλη την Ελλάδα, δημιουργώντας συνθήκες γιορτής καθ’ όλη τη διάρκεια της διοργάνωσης.

Οι έξι μουσειακές εκθέσεις της Art Thessaloniki συγκέντρωσαν πολλούς επισκέπτες, καθώς και το έργο των δύο Τιμώμενων Καλλιτεχνών, του Κώστα Τσόκλη και του Γερμανού Wolf Vostell.

Περισσότεροι από 300 καλλιτέχνες από 30 γκαλερί 10 χωρών αποτέλεσαν το φετινό πλούσιο περιεχόμενο της έκθεσης.

Το παράλληλο πρόγραμμά της περιέλαβε:

-Τις μουσειακές εκθέσεις του Theodoros Stamos από την συλλογή Ζαχαρία Πορταλάκη, με την επιμέλεια του Μάνου Στεφανίδη.

-Τις Ασκήσεις ισορροπίας: Σχεδιασμοί και υλοποίηση. Η αναπόφευκτη απροσδιοριστία ή η αναπροσαρμογή της προέλευσης, με την επιμέλεια του ομότιμου καθηγητή του ΑΠΘ, κ. Εμμανουήλ Μαυρομμάτη.

-Τη Σύγχρονη Διεθνή Χαρακτική, από τη συλλογή του Γιώργου Κητή, με την επιμέλεια της Σάνιας Παπά.

-Την έκθεση-αφιέρωμα στον Σταύρο Ιωάννου, από την συλλογή Γιώργου Κωστόπουλου, με την επιμέλεια του Μάνου Στεφανίδη.

-Στο πλαίσιο του Ελληνο-Κινεζικού project, θα παρουσιαστεί στο χώρο του Open Art Lab, η έκθεση ζωγραφικής του Δημοσθένη Δαββέτα και του Κινέζου Liang Yi, με θέμα τον διάλογο Ελληνισμού και Βουδισμού.

-Τη συμμετοχή του Εργαστηρίου Βιομηχανικού Σχεδιασμού, Τμήμα Εικαστικών & Εφαρμοσμένων Τεχνών ΑΠΘ, με την επιμέλεια του επ. καθηγητή, Γιώργου Λιαμάδη.

-Τους αφιερωματικούς τοίχους των καθηγητών της Σχολής Καλών Τεχνών, Γιάννη Φωκά και Μιχάλη Μανουσάκη.

-Το Virtual Reality Project-Εικονική Πραγματικότητα.

Οι γκαλερί που συμμετέχουν στην 2η Art Thessaloniki Fair ήταν οι εξής:

AGATHI KARTALOS, ARTFORUM GALLERY, Artshot-Sophia Gaitani, CHALKOS GALLERY, CHILI ART GALLERY, Donopoulos International Contemporary Fine Arts, EPsilon Art Gallery, Eric Efstathiou Fine Art, GALERI BINYIL, GALERIAKALO, GALLERY F, Gallery Loger, Gallery on the Move, GALLERY TECHNOHOROS, GuruShots, Fuzhou Tentron Artworks, Kaplanon galleries ena contemporary Art Gallery, KAPOPOULOS FINE aRtS, Kivo Art Gallery, LOS ART GALLERY, New Moment Gallery, PAPATZIKOU GALLERY, Pg Art Gallery, Red Round Gallery, SKOUFA GALLERY, Technohoros art gallery, UFOFABRIK, VLASSIS ART GALLERY-ArtNoise και Galeria A(Belgrade)- Watercolor International.

Την έκθεση εγκαινίασε η υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Όλγα Γεροβασίλη.

Η 2η Art Thessaloniki Fair πραγματοποιήθηκε υπό την αιγίδα των υπουργείων Πολιτισμού και Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του δήμου Θεσσαλονίκης και πολλών φορέων της πόλης.

Για περισσότερες πληροφορίες www.art-thessaloniki.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

- Advertisement -spot_img

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ